Crostata cu mere si nuci ( de post)

de alilianaa in Prajituri, 22 Mai 2014 | 3101 vizualizari

 

Prajitura asta a fost ,, de dat". A fost buna, buna, buna...

 

INGREDIENTE

  • 70 g margarina plus 20 g pentru mere
  • 230 g faina
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 8 mere
  • 5-6 linguri zahar
  • zahari vanilat ( un plic) si scortisoara
  • 3 linguri nuci
  • 200 ml vin rosu
  • o lingurita amidon
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostata cu mere si nuci ( de post):

Foaia: margarina se framanta cu faina, sare si zahar, zahar vanilat. La final se adauga apa, se omogenizeaza bine si se da la rece.

Merele se curata de cotoare si se toaca cuburi. Nucile se prajesc. 

Intr-o oala punem zaharul si merele, le amestecam bine si cand zaharul incepe sa se caramelizeze  adaugam vinul, margarina si nucile si scortisoara. Le lasam pe foc pana ce merele se inmoaie putin si solutia se leaga . Se da la rece. 

Intr-o tava cu marginile detasabile intindem foaia. Intepam cu furculita din loc in loc. Foaia trebuie sa fie mai mare decat marimea tavii pentru a putea acoperi pe margini merele. Adaugam cu o lingura merele, se asezam bine si uniform. Zeama ramasa se amesteca cu o lingurita de amidon, se da pe foc pana se ingroasa si cand se racoreste putin se adauga peste mere.  Pliem marginile aluatului peste compotie si bagam la cuptor pentru 30 minute. 

La final se pudreaza cu zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crostata cu mere si nuci ( de post)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere