Crostata cu nectarine

de alilianaa in Prajituri, 16 Aug 2014 | 2232 vizualizari

 

O prajitura dulce acrisoara din care as servi mereu...

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 80 g unt
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • un ou
  • 4 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 2 linguri apa minerala
  • o jumatate plic praf de copt
Umplutura: 12 nectarine, o lingura amidon, un plic zahar vanilat, 10 linguri zahar, 50 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostata cu nectarine:

Aluatul: Intr-un bol punem untul, faina, zaharul si praful de copt si framatam ,, in uscat" pana ce toate sunt incorporate. Va rezulta un aluat sfaramicios, adaugam oul, omogenizam, punem si apa si amestecam. Lasam aluatul la rece cel putin juma de ora.


Umplutura: nectarinele se spala si se pun la scurs. Cu un cutit le taiem felii. Le punem intr-o tingire cu un fund mai gros la foc impreuna cu zaharul. Cand incepe sa-si lase zeama, dilzolvam in 50 ml apa amidonul si il punem peste fructe. Amestecam, lasam la racit. Am pregatit fructele in asa fel incat sa nu se zobeasca, sa isi pastreze forma.


Asamblare. Intr-o forma cu fund detasabil punem aluatul intins. Peste aluat punem compozitia cu fructe. Aducem placinta de margini astfel incat fructele sa fie cat mai acoperite. Mie mi-a iesit mai dezordonata, dar a fost tare buna. Se pune prajitura la cuptor pentur 30 min. se scoate si se da la rece. Se pudreaza cu zahar vanilat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crostata cu nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

dantes 1

17.08.2014, 07:36

Delicioasa

Lavinia 1

17.08.2014, 15:30

delicioasa

alilianaa 1

24.08.2014, 12:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri vanilate cu rahat