Crostoli

de DulciuriSiNuNumai in Dulciuri, 26 Apr 2013 | 21855 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -200 ml frisca vegetala
  • -250-280 g faina
  • -esenta de vanilie
  • -zahar pudra vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostoli:

Intr-un bol se toarna frisca lichida si 2 lingurite esenta de vanilie. Apoi se presara un praf de sare. Se adauga faina putin cate putin si se framanta pana se obtine un aluat elastic.Cantitatea de faina difera in functie de faina folosita.    

Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul intr-o foaie cat se poate de subtire.  

Cu ajutorul unei rotite dintate se taie foaia in dreptunghiuri. In mijlocul fiecarui dreptunghi se traseaza o dunga pe diagonala.  

Se prajesc  in ulei incins, pe ambele parti, pana capata o culoare aurie.   Se scot pe un prosop de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei si se lasa sa se raceasca.

Se pudreaza cu zahar vanilat.

Simplu si extraordinar de bun!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crostoli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

26.04.2013, 21:42

Buneee

adasev12 1

15.11.2013, 21:50

interesant

abstract01 1

17.11.2013, 02:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!