Desert minitarte cu ciocolata

de CameliaR in Dulciuri, 23 Apr 2017 | 7243 vizualizari

 

Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete pe internet, dar m-am oprit la o reteta de pe Bucataras. Ii apartine lui Alex. Blatul din biscuiti pentru tarta l-am mai vazut si la alte retete. M-am hotarat sa pregatesc crema de ciocolata pentru tarte. La final, mi-am dat seama ca este posibil sa nu se intareasca crema si am decis sa adaug si un pliculet de gelatina. Am pus crema de ciocolata fara gelatina intr-o tarta si dupa ce au trecut 4 ore, crema nu era intarita. Cele cu gelatina erau perfecte. Nu stiu din ce motiv, nu s-a intarit cea fara gelatina. Eu o sa adaug gelatina in aceasta crema de cate ori o sa mai repet reteta. De asemenea, am ales sa adaug si o cantitate mai mica de zahar. Crema de ciocolata a fost delicioasa.
 

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti
  • 180 g unt topit
  • Crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 200 ml smantana de gatit
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 80-100 g zahar
  • 1 plic de gelatina
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert minitarte cu ciocolata:

Rupem biscuitii in bucatele potrivite si ii adaugam in chopper ca sa ii maruntim. La final, trebuie sa avem o pudra fina de biscuiti. Intr-o craticioara, punem untul si il topim, iar apoi il adaugam peste biscuitii macinati. Amestecam cu o lingura. O sa obtinem o pasta asemanatoare nisipului ud. Asezam pasta in forme de mini tarta cu fund detasabil. Eu am folosit 4 forme de mini tarta si am mai pus 4 hartiute de briose intr-o tava de cupcakes. Am umplut aceste hartiute cu pasta de biscuiti. Le dam forma perfecta, acoperind uniform atat formele de minitarta, cat si formele de briose prin apasare, cu ajutorul degetelor. Le introducem in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, aproximativ 5-10 minute, pana se rumenesc.  

Crema de ciocolata:

Rupem ciocolata in bucatele mici si o topim la bain-marie. Dupa ce s-a topit, adaugam zaharul si esenta de rom. Amestecam pana se topeste zaharul. Intr-o craticioara mica, incingem smantana de gatit si apoi o adaugam  peste ciocolata topita. Amestecam bine cu un tel. Adaugam untul, amestecam bine cu telul si apoi luam craticioara de pe foc. Lasam aproximativ 5 minute sa se raceasca. Intre timp, pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. Adaugam gelatina (eu am topit-o la cuptorul cu microunde) si amestecam cu telul. Lasam sa se raceasca si apoi, o adaugam peste formele de  tarte si formele de briose. Lasam la frigider pentru 1-2 ore sau pana s-a intarit. Decoram cu capsuni. Sunt absoulut delicioase! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert minitarte cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Banana split