Pernite cu gem de gutui

de Constelatialeu in Dulciuri, 18 Ian 2016 | 2121 vizualizari

 

Am nevoie sa ma tin ocupata...deci mi-am facut de lucru.....

 

INGREDIENTE

  • 200 g osanza ( topita si apoi lasata sa se raceasca)
  • 460 g faina
  • 1 si 1/2 plic praf de copt cu sofran
  • 1 plic finesse coaja de lamaie
  • 2 linguri otet
  • 10 linguri apa
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • gem de gutui
  • Pentru pudrat
  • zahar farin
Portii: 88
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernite cu gem de gutui:

Intr-un castron am pus osanza, am adaugat sarea, praful de copt si coaja de lamaie, apoi am pus otetul si am inceput sa amestec, am adaugat si apa si la final faina cernuta. Am framantat cu mana pana am obtinut un aluat nelipicios, l-am lasat sa se odihneasca 10 min, apoi am intins aluatul, formand dreptunghiuri pe care am intins gemul, am rulat si apoi am taiat mici ''pernite'', 4 buc pe fiecare rulou. Am asezat pernitele in tava tapetata cu hartie de copt si am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 30-35 min in functie de cuptorul fiecaruia. Cand incep sa se rumeneasca usor sunt gata. Le-am scos din cuptor si asa calde le-am tavalit prin zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

sub tava am pus un vas cu apa, sa nu se arda pernitele pe fund

RETETA IN IMAGINI

Pernite cu gem de gutui-0
Pernite cu gem de gutui-1
Pernite cu gem de gutui-2
Pernite cu gem de gutui-3
Pernite cu gem de gutui-4
Pernite cu gem de gutui-5
Pernite cu gem de gutui-6
Pernite cu gem de gutui-7
Pernite cu gem de gutui-8
Pernite cu gem de gutui-9
Pernite cu gem de gutui-10
Pernite cu gem de gutui-11
Pernite cu gem de gutui-12
Pernite cu gem de gutui-13

COMENTARII (19)

Ina

Ina 1

18.01.2016, 18:50

Rocsi

Rocsi 1

18.01.2016, 19:35

Sunt grozave acum acestea. Stai in fata televizorului, iti pui un bol cu pernite in fata si sa tot mananci

mihaelar63

mihaelar63 1

21.01.2016, 09:46

Doar la somn te gandesti de ai facut atatea perinite

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!