Pernite cu gem de gutui

de Constelatialeu in Dulciuri, 18 Ian 2016 | 3141 vizualizari

 

Am nevoie sa ma tin ocupata...deci mi-am facut de lucru.....

 

INGREDIENTE

  • 200 g osanza ( topita si apoi lasata sa se raceasca)
  • 460 g faina
  • 1 si 1/2 plic praf de copt cu sofran
  • 1 plic finesse coaja de lamaie
  • 2 linguri otet
  • 10 linguri apa
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • gem de gutui
  • Pentru pudrat
  • zahar farin
Portii: 88
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernite cu gem de gutui:

Intr-un castron am pus osanza, am adaugat sarea, praful de copt si coaja de lamaie, apoi am pus otetul si am inceput sa amestec, am adaugat si apa si la final faina cernuta. Am framantat cu mana pana am obtinut un aluat nelipicios, l-am lasat sa se odihneasca 10 min, apoi am intins aluatul, formand dreptunghiuri pe care am intins gemul, am rulat si apoi am taiat mici ''pernite'', 4 buc pe fiecare rulou. Am asezat pernitele in tava tapetata cu hartie de copt si am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 30-35 min in functie de cuptorul fiecaruia. Cand incep sa se rumeneasca usor sunt gata. Le-am scos din cuptor si asa calde le-am tavalit prin zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

sub tava am pus un vas cu apa, sa nu se arda pernitele pe fund

Daca ti-a placut reteta noastra "Pernite cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Ina 1

18.01.2016, 18:50

Rocsi 1

18.01.2016, 19:35

Sunt grozave acum acestea. Stai in fata televizorului, iti pui un bol cu pernite in fata si sa tot mananci

mihaelar63 1

21.01.2016, 09:46

Doar la somn te gandesti de ai facut atatea perinite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Budinca de taitei cu branza sau Vargabeles