Crumble cu dulceata de gutui si nuci

de Merisor in Prajituri, 14 Ian 2013 | 5248 vizualizari

 

E iarna si avem fructele prin borcane, asa ca trebuie sa le mancam. Eu folosesc dulceturile mai mult pe la prajiturit decat pe langa ceai.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 2 linguri osanza solida
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri iaurt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 800 gr + 2 linguri faina
  • Esenta de vanilie
  • Sare
  • 1 plic praf de copt
  • 150 gr nuca maruntita
  • 400 gr dulceata de gutui
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu dulceata de gutui si nuci:

Pentru aluat amestecam untul cu osanza si le frecam cu zaharul  pana se obtine o crema spumoasa, apoi adaugam galbenusurile si omogenizam.

Punem iaurtul intr-un vas si amestecam in el bicarbonatul si praful de copt. Se va umfla asa ca il punem imediat in compozitia cu unt.

Adaugam sare si esenta de vanile, apoi treptat faina(cele 800 gr).

Amestecam cu mixerul pana devine mai tare apoi framantam cu mainile infainate in vas, nu pe planseta.

Aluatul nu va fi unul tare pianos ci se va lipi in continuare de maini.

Oprim din aluat o bucatica cat o minge de tennis pe care o mai framantam cu cele doua linguri de faina, apoi o punem intr-o folie si o dam la congelator

Tapetam tava cu hartie de copt, ungem putin la exterior si punem aluatul.

 Il presam si il intindem direct  in tava.

 Eu mi-am uns mainile cu putin ulei ca sa-l pot intinde bine si uniform.

Lasam asa in tava 10-15 minute la odihnit, de fapt pana se ingheata aluatul din congelator.

Albusurile le batem cu putina sare si adaugam nuca maruntita, dar nu macinata.

Trebuie sa ramana mai mare sa se simta la rontait.

Eu am amestecat in compozitia cu albusuri si dulceata de gutui, dar aceasta se poate intinde si separate peste aluatul din tava.

Turnam deci compozitia cu nuca si dulceata peste aluatul din tava, nivelam bine si radem aluatul din congelator deasupra.

Coacem la 180 grade pentru 45 minute.

Cand este rece prajitura devine sfaramicioasa datorita osanzei si bicarbonatului.

Am pudrat foarte putin cu zahar cu aroma de vanilie.

Spor si pofta sa aveti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu dulceata de gutui si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta prajitura de post cu gem si nuca