Crumble cu dulceata de gutui si nuci

de Merisor in Prajituri, 14 Ian 2013 | 3931 vizualizari

 

E iarna si avem fructele prin borcane, asa ca trebuie sa le mancam. Eu folosesc dulceturile mai mult pe la prajiturit decat pe langa ceai.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 2 linguri osanza solida
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri iaurt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 800 gr + 2 linguri faina
  • Esenta de vanilie
  • Sare
  • 1 plic praf de copt
  • 150 gr nuca maruntita
  • 400 gr dulceata de gutui
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu dulceata de gutui si nuci:

Pentru aluat amestecam untul cu osanza si le frecam cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa, apoi adaugam galbenusurile si omogenizam.


Punem iaurtul intr-un vas si amestecam in el bicarbonatul si praful de copt. Se va umfla asa ca il punem imediat in compozitia cu unt.


Adaugam sare si esenta de vanile, apoi treptat faina(cele 800 gr).


Amestecam cu mixerul pana devine mai tare apoi framantam cu mainile infainate in vas, nu pe planseta.


Aluatul nu va fi unul tare pianos ci se va lipi in continuare de maini.


Oprim din aluat o bucatica cat o minge de tennis pe care o mai framantam cu cele doua linguri de faina, apoi o punem intr-o folie si o dam la congelator


Tapetam tava cu hartie de copt, ungem putin la exterior si punem aluatul.


Il presam si il intindem direct in tava.


Eu mi-am uns mainile cu putin ulei ca sa-l pot intinde bine si uniform.


Lasam asa in tava 10-15 minute la odihnit, de fapt pana se ingheata aluatul din congelator.


Albusurile le batem cu putina sare si adaugam nuca maruntita, dar nu macinata.


Trebuie sa ramana mai mare sa se simta la rontait.


Eu am amestecat in compozitia cu albusuri si dulceata de gutui, dar aceasta se poate intinde si separate peste aluatul din tava.


Turnam deci compozitia cu nuca si dulceata peste aluatul din tava, nivelam bine si radem aluatul din congelator deasupra.


Coacem la 180 grade pentru 45 minute.


Cand este rece prajitura devine sfaramicioasa datorita osanzei si bicarbonatului.


Am pudrat foarte putin cu zahar cu aroma de vanilie.


Spor si pofta sa aveti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu dulceata de gutui si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

Cris2711 1

18.01.2013, 19:49

Ioooooi ma ucizi minune

Angelina_Elena 1

20.01.2013, 15:07

foarte, foarte bun!

Denissa 1

27.01.2013, 08:15

Arata demetial!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

14401 puncte

oanapl

13935 puncte

Panacris

11496 puncte

Rocsi

5346 puncte

Catalina L

4420 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chiftelute de dovlecei galbeni
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Arlechin II