Crumble cu dulceata de gutui si nuci

de merisor in Prajituri, 14 Ian 2013 | 2676 vizualizari

 

E iarna si avem fructele prin borcane, asa ca trebuie sa le mancam. Eu folosesc dulceturile mai mult pe la prajiturit decat pe langa ceai.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 2 linguri osanza solida
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri iaurt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 800 gr + 2 linguri faina
  • Esenta de vanilie
  • Sare
  • 1 plic praf de copt
  • 150 gr nuca maruntita
  • 400 gr dulceata de gutui
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu dulceata de gutui si nuci:

Pentru aluat amestecam untul cu osanza si le frecam cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa, apoi adaugam galbenusurile si omogenizam.


Punem iaurtul intr-un vas si amestecam in el bicarbonatul si praful de copt. Se va umfla asa ca il punem imediat in compozitia cu unt.


Adaugam sare si esenta de vanile, apoi treptat faina(cele 800 gr).


Amestecam cu mixerul pana devine mai tare apoi framantam cu mainile infainate in vas, nu pe planseta.


Aluatul nu va fi unul tare pianos ci se va lipi in continuare de maini.


Oprim din aluat o bucatica cat o minge de tennis pe care o mai framantam cu cele doua linguri de faina, apoi o punem intr-o folie si o dam la congelator


Tapetam tava cu hartie de copt, ungem putin la exterior si punem aluatul.


Il presam si il intindem direct in tava.


Eu mi-am uns mainile cu putin ulei ca sa-l pot intinde bine si uniform.


Lasam asa in tava 10-15 minute la odihnit, de fapt pana se ingheata aluatul din congelator.


Albusurile le batem cu putina sare si adaugam nuca maruntita, dar nu macinata.


Trebuie sa ramana mai mare sa se simta la rontait.


Eu am amestecat in compozitia cu albusuri si dulceata de gutui, dar aceasta se poate intinde si separate peste aluatul din tava.


Turnam deci compozitia cu nuca si dulceata peste aluatul din tava, nivelam bine si radem aluatul din congelator deasupra.


Coacem la 180 grade pentru 45 minute.


Cand este rece prajitura devine sfaramicioasa datorita osanzei si bicarbonatului.


Am pudrat foarte putin cu zahar cu aroma de vanilie.


Spor si pofta sa aveti!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu dulceata de gutui si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

Cris2711 1

18.01.2013, 19:49

Ioooooi ma ucizi minune

Angelina_Elena 1

20.01.2013, 15:07

foarte, foarte bun!

Denissa 1

27.01.2013, 08:15

Arata demetial!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ungureasca