Crumble cu prune caramelizate

de Cris2711 in Prajituri, 7 Sep 2013 | 4820 vizualizari

 

Mie nu imi prea place denumirea asta de Crumble,pe germana ii spune Streusel,suna mai frumos,zic io,na:)))),dar sa ramanem la varianta romaneasca de aluat faramitat,ca este cea mai frumoasa limba.Este foarte delicioasa si chiar simplu de preparat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 200 gr.unt
  • 150 gr. zahar
  • 250 gr.faina
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 3 oua
  • 100 gr. nuca macinata
  • 1 lingurita scortisoara
  • 0,5 pachet de praf de copt
  • 1,5 kg prune
  • Ingrediente aluat faramitat:
  • 180 gr. unt
  • 180 gr.zahar
  • 200 gr faina
  • 100 gr.migdale sfaramate
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu prune caramelizate:

 

Prepararea aluatului :

Intr-un castron de marime mijlocie se amesteca ingredientele de aluat si se mixeaza bine.

Se unge tava cu unt si se presara putina faina.

Se intinde aluatul pe toata suprafata tavii.

Prunele spalate,taiate pe jumatate,se elimina samburii ,se caramelizeaza intr-o tigaie cu 2 linguri de zahar.

Apoi se pun peste aluat, in forma.

Intr-un castron se amesteca ingredientele de aluat faramitat si se imparte pe toata suprafata tavii,deasupra prunelor.

Se da la cuptor la 180° ,circa 50 de minute ,pana este aluatul faramitat auriu.

Eu am facut doar o jumatate de portie,ca pentru noi este prea mult,dar am scris ingredientele pentru o tava de cuptor.

Pofta buna,bucatarasi dragi!

TIPS-URI

1

nuca macinata

2

migdale sfaramate

3

prune caramelizate

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu prune caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta crumble cu mere si gutui