Crumble cu prune caramelizate

de Cris2711 in Prajituri, 7 Sep 2013 | 2784 vizualizari

 

Mie nu imi prea place denumirea asta de Crumble,pe germana ii spune Streusel,suna mai frumos,zic io,na:)))),dar sa ramanem la varianta romaneasca de aluat faramitat,ca este cea mai frumoasa limba.Este foarte delicioasa si chiar simplu de preparat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 200 gr.unt
  • 150 gr. zahar
  • 250 gr.faina
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 3 oua
  • 100 gr. nuca macinata
  • 1 lingurita scortisoara
  • 0,5 pachet de praf de copt
  • 1,5 kg prune
  • Ingrediente aluat faramitat:
  • 180 gr. unt
  • 180 gr.zahar
  • 200 gr faina
  • 100 gr.migdale sfaramate
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu prune caramelizate:


Prepararea aluatului :


Intr-un castron de marime mijlocie se amesteca ingredientele de aluat si se mixeaza bine.


Se unge tava cu unt si se presara putina faina.


Se intinde aluatul pe toata suprafata tavii.


Prunele spalate,taiate pe jumatate,se elimina samburii ,se caramelizeaza intr-o tigaie cu 2 linguri de zahar.


Apoi se pun peste aluat, in forma.


Intr-un castron se amesteca ingredientele de aluat faramitat si se imparte pe toata suprafata tavii,deasupra prunelor.


Se da la cuptor la 180° ,circa 50 de minute ,pana este aluatul faramitat auriu.


Eu am facut doar o jumatate de portie,ca pentru noi este prea mult,dar am scris ingredientele pentru o tava de cuptor.


Pofta buna,bucatarasi dragi!

 

TIPS-URI

1

nuca macinata

2

migdale sfaramate

3

prune caramelizate

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu prune caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Aurelia 07_07 1

18.09.2013, 07:17

Cris2711 1

19.09.2013, 21:40

Ica

Ligia Bxl 1

27.11.2013, 09:59

ce bine arataaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere