Crumble cu prune caramelizate

de Cris2711 in Prajituri, 7 Sep 2013 | 2945 vizualizari

 

Mie nu imi prea place denumirea asta de Crumble,pe germana ii spune Streusel,suna mai frumos,zic io,na:)))),dar sa ramanem la varianta romaneasca de aluat faramitat,ca este cea mai frumoasa limba.Este foarte delicioasa si chiar simplu de preparat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 200 gr.unt
  • 150 gr. zahar
  • 250 gr.faina
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 3 oua
  • 100 gr. nuca macinata
  • 1 lingurita scortisoara
  • 0,5 pachet de praf de copt
  • 1,5 kg prune
  • Ingrediente aluat faramitat:
  • 180 gr. unt
  • 180 gr.zahar
  • 200 gr faina
  • 100 gr.migdale sfaramate
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu prune caramelizate:


Prepararea aluatului :


Intr-un castron de marime mijlocie se amesteca ingredientele de aluat si se mixeaza bine.


Se unge tava cu unt si se presara putina faina.


Se intinde aluatul pe toata suprafata tavii.


Prunele spalate,taiate pe jumatate,se elimina samburii ,se caramelizeaza intr-o tigaie cu 2 linguri de zahar.


Apoi se pun peste aluat, in forma.


Intr-un castron se amesteca ingredientele de aluat faramitat si se imparte pe toata suprafata tavii,deasupra prunelor.


Se da la cuptor la 180° ,circa 50 de minute ,pana este aluatul faramitat auriu.


Eu am facut doar o jumatate de portie,ca pentru noi este prea mult,dar am scris ingredientele pentru o tava de cuptor.


Pofta buna,bucatarasi dragi!

 

TIPS-URI

1

nuca macinata

2

migdale sfaramate

3

prune caramelizate

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu prune caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Aurelia 07_07 1

18.09.2013, 07:17

Cris2711 1

19.09.2013, 21:40

Ica

Ligia Bxl 1

27.11.2013, 09:59

ce bine arataaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Trandafir", cu mere, nuca si crema de vanilie