Desert Baclava

de xana in Prajituri, 30 Oct 2017 | 4718 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca400 gr foi de placinta
  • 150 gr miez de nuca
  • 100 migdale decojite
  • 1 lingurita cu varf scortisoara macinata
  • ½ lingurita rasa de nucsoara macinata
  • ½ lingurita rasa de cuisoare macinate
  • cca 80 gr margarina sau unt
  • coaja de lamaie
  • Pentru sirop:
  • 400 gr zahar
  • 450 ml apa
  • 3 linguri miere
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 17
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Baclava:

Pentru a face siropul, punem apa, zaharul si coaja rasa de lamaie pe foc pana se formeaza un sirop, dar destul de lichid. Dam deoparte si adaugam mierea, vanilia si 3 linguri de suc de lamaie. Amestecam bine pana se topeste mierea, strecuram si lasam la racit.

Intr-o tigaie, prajim migdalele atat cat sa devina putin aurii, apoi le macinam impreuna cu nuca. Adaugam scortisoara, nucsoara si cuisoarele macinate.

Separat topim margarina impreuna cu doua fasii de coaja de lamaie.

Cu ajutorul unei pensule, ungem o tava de cca. 20 cm latime si 30 cm lungime cu putina margarina topita si asezam o foaie de placinta (daca e necesar, se taie la marimea formei), ungem foaia cu margarina si repetam acest proces cu inca 3 foi. Punem apoi o treime din amestecul de nuca si doua foi de placinta unse cu margarina intre ele. Repetam cu nuca, inca doua foi unse, nuca, ultimul strat fiind format din 5 foi de placina, toate unse intre ele cu margarina.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit, taiem baclavaua in forma de romburi sau patrate.

Dam la cuptorul preincalzit la 180º C pentru circa jumatate de ora sau pana se rumeneste si capata o culoare aurie.

 Scoatem tava din cuptor si cat inca e fierbinte, turnam siropul pe toata suprafata. Se lasa la racorit cel putin jumatate de ora pentru ca siropul sa se absoarba, apoi se poate servi.

TIPS-URI

1

Dupa ce am deschis pachetul cu foi de placinta, le-am acoperit cu un prosop putin umed pentru ca acestea sa nu se usuce cat timp se pregatesc straturile cu nuca si foi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si ciocolata, bicolora