Crumble cu visine

de MotanLaOale in Prajituri, 4 Aug 2015 | 5384 vizualizari

 

Prima oara cand fac. Foarte buna! Mi-a placut si ideea Gabytei cu bolurile ceramice mici, de o portie.

 

INGREDIENTE

  • PRENTRU CRUSTA
  • 150g faina
  • 65g zahar
  • 80g unt
  • un praf sare
  • PENTRU UMPLUTURA
  • 500g visine
  • 6 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura cu varf amidon alimentar
  • unt pentru uns formele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu visine:

Visinele se lasa 15-20 minute acoperite de apa dupa care se scot samburii.

Visinele se amesteca intr-un castron cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul.

Se ung formele cu unt (eu am folosit 4).

Se imparte amestecul cu visine in cele patru forme uniform.

Se amesteca intr-un bol untul rece taiat cubulete cu faina, zaharul si praful de sare pana se obtine un aluat sfaramicios.

Se imparte aluatul in mod in mod egal, in forme, peste visine.

Se dau formele la cuptor, la foc mediu, 30-35 minute pana se rumeneste usor crusta.

Se lasa la racit.

Se pot pudra cu zahar sau servi cu o cupa de inghetata deasupra.

Eu le-am mancat asa simple si au fost foarte bune.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se poate face cu aproape orice fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci