Crumble cu visine

de MotanLaOale in Prajituri, 4 Aug 2015 | 1280 vizualizari

 

Prima oara cand fac. Foarte buna! Mi-a placut si ideea Gabytei cu bolurile ceramice mici, de o portie.

 

INGREDIENTE

  • PRENTRU CRUSTA
  • 150g faina
  • 65g zahar
  • 80g unt
  • un praf sare
  • PENTRU UMPLUTURA
  • 500g visine
  • 6 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura cu varf amidon alimentar
  • unt pentru uns formele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu visine:

Visinele se lasa 15-20 minute acoperite de apa dupa care se scot samburii.


Visinele se amesteca intr-un castron cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul.


Se ung formele cu unt (eu am folosit 4).


Se imparte amestecul cu visine in cele patru forme uniform.


Se amesteca intr-un bol untul rece taiat cubulete cu faina, zaharul si praful de sare pana se obtine un aluat sfaramicios.


Se imparte aluatul in mod in mod egal, in forme, peste visine.


Se dau formele la cuptor, la foc mediu, 30-35 minute pana se rumeneste usor crusta.


Se lasa la racit.


Se pot pudra cu zahar sau servi cu o cupa de inghetata deasupra.


Eu le-am mancat asa simple si au fost foarte bune.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate face cu aproape orice fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Ksenya 1

05.08.2015, 16:40

Gicuta69 1

10.08.2015, 10:09

tare bune!

MotanLaOale 1

10.08.2015, 10:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bounty