Crumble rece cu capsune la pahar

de divainbucatarie in Dulciuri, 17 Mai 2011 | 2706 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g capsune
  • 1 lingurita vodca
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri de zahar tos
  • 50 g zahar pudra
  • 2 foi de gelatina
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 1 portocala
  • 100 g biscuiti tip digestiv
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble rece cu capsune la pahar:

Punem capunele spalate, uscate si taiate pe jumatate, sau sferturi, intr-un vas. Punem gelatina sa se inmoaie intr-un castron cu apa rece timp de 10 minute. Radem coaja de la jumatate de portocala, apoi stoarcem sucul. Sucul de portocale, cu cateva capsune pasate le punem intr-o tigaie la foc mediu. Adaugam zahar pudra si lasam sa fiarba pana devin un sirop mai gros. Punem gelatina peste acesta, amestecam bine sa se dizolve complet, apoi luam de pe foc. Cand se raceste putin punem restul de capsune, amestecam bine astfel incat sa fie acoperite de siropul gelatinos.

Punem fructele in pahare. Le lasam la rece o ora, timp in care pregatim crema: mixam galbenusul cu zaharul tos, 20 g unt, coaja de portocale, apoi adaugam mascarpone, coniacul, si amestecam.

Adaugam albusul de ou batut spuma, un varf de cutit de sare si amestecam usor. Impartim crema in pahare si lasam inca 30 de minute la frigider.
In acest timp pregatim si toppingul: restul de unt il topim intr-o tigaie, adaugam biscuitii sfaramati, lasam pe foc 1 minut amestecand continuu.
Presaram biscuitii peste crema mascarpone si putem servi.

Pofta buna!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble rece cu capsune la pahar" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (37)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

27.09.2013, 19:24

bun

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

06.12.2013, 16:26

ce deliciu!

Valclaudia

Valclaudia 1

15.12.2013, 08:01

mi-e dor de varaaaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05