Cruson de mere si gutui

de anca_rm in Cocktail, 4 Oct 2013 | 1932 vizualizari

 

Este o bautura pentru doamne , o alternative la visinata sau mai stiu eu ce bauturi pentru femei mai sunt .
Asta o beau si eu :), caci in rest nu ma bag .

 

INGREDIENTE

  • -2 gutui potrivit de mari
  • -300 g miere sau zahăr
  • -2 linguri zeamă de lămâie
  • -4 linguri vin alb sec sau roze
  • -2-3 bucati anason stelat
  • -750 ml apă
  • -125 ml coniac sau gin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cruson de mere si gutui:

Gutuile se spala bine in asa fel incat sa mearga tot puful de pe ele , si se taie in 4 .


Se curata de seminte, si de toata partea tare din jurul semintelor , apoi se taie felii mai subtiri si se stropesc cu lamaie .


Bucatile de anason stelat se pun intr-o oala de 2 sau 3 litri ; se adauga mierea, sau zaharul ( se pot pune de amandoua ) si vinul , apoi se amesteca usor si se pune pe foc. Dupa primul clocot se pun bucatile de gutuie care se fierb la foc mic cam 20-30 minute , cu oala acoperita.


Feliile de gutuie se scot si se pun in pahare sau intr-o carafa, iar sucul in care au fiert se acopera si se lasa sa se raceasca . Se adauga coniacul sau ginul si se toarna peste mere in pahare sau in carafa.




 

TIPS-URI

1

in loc de anason se poate adauga scortisoara, cuisoara etc

2

iese dulce , daca il doriti mai acrisor puneti mai putin zahar

3

gustati sucul

4

daca folositi vin alb atunci va fi mai limpede sucul, eu am pus roze

Daca ti-a placut reteta noastra "Cruson de mere si gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

anca_rm 1

07.10.2013, 08:09

Rocsi

Sim0na 1

07.10.2013, 11:11

Daca-i ptr doamne, ma servesc!

simona72 1

13.10.2013, 09:02

Faina combinatia...place!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cocktail verde