Cubulete delicioase

de ANCA in Prajituri, 14 Oct 2009 | 13780 vizualizari

 

Reteta preluata de la un coleg de serviciu al sotului:)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 albusuri
  • 150 g zahar
  • 100g mac
  • 100 g cocos
  • 2 linguri faina
  • un plic praf de copt

Crema de vanilie:

  • 8 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un pachet margarina
  • o fiola esenta vanilie

Glazura:

  • 13 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri apa
  • 3 linguri cacao neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cubulete delicioase:

Blatul: Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Se adauga macul si cocosul cate putin, amestecand usor de sus in jos cu o lingura de lemn. Apoi se pune faina amestecata cu praful de copt.

Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, se pune la cuptor la foc potrivit(180 grade), pana se aureste pe margini.

Crema: Intr-o cratita de inox, se amesteca galbenusurile cu zaharul, faina, laptele si zaharul vanilat si se pune pe foc, amestecand constant pana se ingroasa. E posibil sa se face niste cocoloase, care se disperseaza, amestecand mereu in crema.

Se ia de pe foc si se lasa la racit, puteti pune oala intr-un vas cu apa rece sau cu gheata, iar cand e racita complet crema, se pune fiola de vanilie, dupa care se ia cate putin din aceasta compozitie si se amesteca intr-un alt vas cu margarina, pana s-a incorporat toata crema.

Se pune crema peste blatul rece, peste crema se pun biscuitii, astfel incat sa acopere toata suprafata.

Peste biscuiti se pune glazura fierbinte.

Glazura: se amesteca toate ingredientele, pana cand zaharul este aproape topit, ca sa nu se caramelizeze, apoi se pune pe foc si se fierbe cateva minute, pana se leaga.

Se pune la frigider cateva ore, sau chiar peste noapte, apoi se taie cubulete.

Ne-au iesit cam moi crema si glazura, data viitoare nimerim sigur consistenta:))

 

TIPS-URI

1

Blatul se coace la mijlocul cuptorului si se incearca cu o scobitoare cand este facut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cubulete delicioase" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Praitura cu caise