Cubulete delicioase

de ANCA in Prajituri, 14 Oct 2009 | 9313 vizualizari

 

Reteta preluata de la un coleg de serviciu al sotului:)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 albusuri
  • 150 g zahar
  • 100g mac
  • 100 g cocos
  • 2 linguri faina
  • un plic praf de copt

Crema de vanilie:

  • 8 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un pachet margarina
  • o fiola esenta vanilie

Glazura:

  • 13 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri apa
  • 3 linguri cacao neagra
8 albusuri"> 150 g zahar"> 100g mac"> 100 g cocos"> 2 linguri faina"> un plic praf de copt">
  • 8 galbenusuri"> 250 g zahar"> 3 linguri faina"> 300 ml lapte"> 3 plicuri zahar vanilat"> un pachet margarina "> o fiola esenta vanilie">
  • 13 linguri zahar"> 6 linguri ulei"> 8 linguri apa"> 3 linguri cacao neagra">
  • Portii: -
    Timp de preparare: sub 90 minute

    MOD DE PREPARARE RETETA Cubulete delicioase:

    Blatul: Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Se adauga macul si cocosul cate putin, amestecand usor de sus in jos cu o lingura de lemn. Apoi se pune faina amestecata cu praful de copt.

    Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, se pune la cuptor la foc potrivit(180 grade), pana se aureste pe margini.

    Crema: Intr-o cratita de inox, se amesteca galbenusurile cu zaharul, faina, laptele si zaharul vanilat si se pune pe foc, amestecand constant pana se ingroasa. E posibil sa se face niste cocoloase, care se disperseaza, amestecand mereu in crema.

    Se ia de pe foc si se lasa la racit, puteti pune oala intr-un vas cu apa rece sau cu gheata, iar cand e racita complet crema, se pune fiola de vanilie, dupa care se ia cate putin din aceasta compozitie si se amesteca intr-un alt vas cu margarina, pana s-a incorporat toata crema.

    Se pune crema peste blatul rece, peste crema se pun biscuitii, astfel incat sa acopere toata suprafata.

    Peste biscuiti se pune glazura fierbinte.

    Glazura: se amesteca toate ingredientele, pana cand zaharul este aproape topit, ca sa nu se caramelizeze, apoi se pune pe foc si se fierbe cateva minute, pana se leaga.

    Se pune la frigider cateva ore, sau chiar peste noapte, apoi se taie cubulete.

    Ne-au iesit cam moi crema si glazura, data viitoare nimerim sigur consistenta:))

     

     

    TIPS-URI

    1

    Blatul se coace la mijlocul cuptorului si se incearca cu o scobitoare cand este facut.

    Daca ti-a placut reteta noastra "Cubulete delicioase" nu uita sa-i faci un review.

    RETETA IN IMAGINI

    COMENTARII (19)

    Michelle 1

    03.11.2009, 10:19

    foarte buna..mmm

    ANCA 1

    03.11.2009, 11:21

    le-ati facut, fetelor?

    bianca92 1

    27.10.2013, 09:58

    Foarte foarte buna. Imi place mai ales blatul nu mac si cocos

    COMENTEAZA

    Portia de lumina

    Fruct dorit, fruct promis

    Fruct dorit, fruct promis

    „Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

    La gura sobei

    La gura sobei

    Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

    SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

    Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
    Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
    Eroare!
    Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
    Atentie!
    Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

    Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

    TOP
    utilizatori

    Rux

    Rux 9

    12420 puncte

    oanapl

    8690 puncte

    Rocsi

    8420 puncte

    Constelatialeu

    7600 puncte

    mihaelar63

    5970 puncte

    CONTACT

    Bucataras.ro
    hello@bucataras.ro

    Taci si inghite
    • 17

      V

    • 18

      S

    • 19

      D

    • 20

      L

    • 21

      MA

    • 22

      MI

    • 23

      J

    Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!