Cubulete delicioase

de ANCA in Prajituri, 14 Oct 2009 | 9452 vizualizari

 

Reteta preluata de la un coleg de serviciu al sotului:)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 albusuri
  • 150 g zahar
  • 100g mac
  • 100 g cocos
  • 2 linguri faina
  • un plic praf de copt

Crema de vanilie:

  • 8 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un pachet margarina
  • o fiola esenta vanilie

Glazura:

  • 13 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri apa
  • 3 linguri cacao neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cubulete delicioase:


Blatul: Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Se adauga macul si cocosul cate putin, amestecand usor de sus in jos cu o lingura de lemn. Apoi se pune faina amestecata cu praful de copt.


Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, se pune la cuptor la foc potrivit(180 grade), pana se aureste pe margini.


Crema: Intr-o cratita de inox, se amesteca galbenusurile cu zaharul, faina, laptele si zaharul vanilat si se pune pe foc, amestecand constant pana se ingroasa. E posibil sa se face niste cocoloase, care se disperseaza, amestecand mereu in crema.


Se ia de pe foc si se lasa la racit, puteti pune oala intr-un vas cu apa rece sau cu gheata, iar cand e racita complet crema, se pune fiola de vanilie, dupa care se ia cate putin din aceasta compozitie si se amesteca intr-un alt vas cu margarina, pana s-a incorporat toata crema.


Se pune crema peste blatul rece, peste crema se pun biscuitii, astfel incat sa acopere toata suprafata.


Peste biscuiti se pune glazura fierbinte.


Glazura: se amesteca toate ingredientele, pana cand zaharul este aproape topit, ca sa nu se caramelizeze, apoi se pune pe foc si se fierbe cateva minute, pana se leaga.


Se pune la frigider cateva ore, sau chiar peste noapte, apoi se taie cubulete.


Ne-au iesit cam moi crema si glazura, data viitoare nimerim sigur consistenta:))


 

TIPS-URI

1

Blatul se coace la mijlocul cuptorului si se incearca cu o scobitoare cand este facut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cubulete delicioase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Michelle 1

03.11.2009, 10:19

foarte buna..mmm

ANCA 1

03.11.2009, 11:21

le-ati facut, fetelor?

bianca92 1

27.10.2013, 09:58

Foarte foarte buna. Imi place mai ales blatul nu mac si cocos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Placinta de gutui