Placinta-melc cu mere

de diana_k in Prajituri, 4 Mar 2013 | 2052 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 500g faina,
  • 80g zahar,
  • 1 cub drojdie proaspata,
  • 250ml lapte caldut,
  • 70g unt,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 1 praf de sare
  • pentru umplut:
  • 3 mere mari,
  • scortisoara,
  • 2 linguri zahar
  • pentru sirop:
  • 1/2 cana apa,
  • 1/2 cana zahar, zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta-melc cu mere:

Punem drojdia la dospit in laptele caldut impreuna cu o lingura de zahar si 2-3 linguri de faina si se lasa 10 minute la loc caldut pana isi mareste volumul.


In cuva de la MP punem faina cernuta, praful de sare, zaharul, untul topit, coaja de lamaie.

Turnam drojdia dospita si pornim MP pe programul de framantat, apoi lasam aluatul la crescut o ora.

Eu l-am pus intr-un lighenus acoperit cu un prosop.


Dupa ce aluatul a crescut frumos se pune pe masa si se intinde, se presara cu merele taiate marunt, scortisoara si zaharul, se apasa usor, pentru a se prinde de aluat.

Se taie patru fasii, late de o palma, se i-a prima fasaie si se ruleaza apoi se aseaza in mijlocul unei tavi rotunde, celelalte fasii cu mere se pun de jur imprejurul primei, astfel obtinem un ''melc''.


Lasam sa cresca placinta 30 minute apoi o coacem 30 minute la 180 grade.

Cand placinta inepe sa se rumeneasca si este aproape coapta se scoate si se stropeste cu siropul de zahar si apa. Se mai coace cateva minute, asta depinde de cuptor, eu am mai copt-o cam 10 minute.

Imediat ce se scoate din cuptor se acopera cu un prosop curat si se lasa sa se raceasca asa acoperita.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta-melc cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

tany15 1

15.03.2013, 20:36

superba

Micutza Luana 1

30.04.2013, 16:51

bun

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 10:20

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu lamaie