Negri in camasi albe

de RalukaToprak in Prajituri, 29 Apr 2014 | 2130 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la sora mea Coman Ligia,e tare buna :D

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 galbenusuri
  • 250 gr de zahar
  • 1 pahar apa
  • 100 gr unt
  • 1 pachetel praf de copt
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • faina cat cuprinde

Pentru bezea:

  • 4 albusuri
  • 200 gr de zahar

Pentru glazura:

  • 4 linguri de lapte
  • 250 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 4 linguri cu varf cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negri in camasi albe:

Blat:

Din ingredientele ptr blat se face un aluat subtire care se coace la foc potrivit in tava unsa si tapetata cu hartie de copt.Se coace pe jumatate,se scoate din cuptor si peste blat se toarna bezeaua facuta astfel:se bat cele 4 albusuri cu zaharul pana devin tari.Se lasa la copt pana devine glazura galbena.Se scoate si se toarna glazura facuta astfel:se fierb toate ingredientele pana devine o crema consistenta.

Se toarna peste prajitura,se lasa la racit si apoi se portioneaza.

Pofta buna!

 

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negri in camasi albe" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Valclaudia

Valclaudia 1

02.05.2014, 18:31

RalukaToprak

RalukaToprak 1

02.05.2014, 19:07

Merci Val !!

nico_72

nico_72 1

03.05.2014, 22:20

Imi place cum arata prajitura ta !
Intrebarea mea este,cata faina ? Ma intereseaza gramajul,altfel nu voi sti ce consistenta trebuie .La fel si pahar apa...cati mililitri ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!