Placinta cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

de simona72 in Prajituri, 22 Dec 2015 | 4371 vizualizari

 

O placinta absolut delicioasa, plina de arome. Imi doream demult sa incerc sa aduc laolalta mai multe fructe confiate/uscate intr-un singur preparat. M-am gandit ca cel mai bine le-ar sta intr-o placinta cu branza.Iar ca sa aduc si un parfum de iarna am folosit coaja de portocala si coaja de lamaie pudra.  O declar una din cele mai delicioase placinte datorita parfumului si aromelor pe care o imprumuta de la fructe. Din cantitatile pe care vi le las mai jos eu am facut doua placinte, am preferat sa impart aceasta bunaciune cu parintii mei. Am folosit doua tavi diferite ca si diametrul, una de 20 cm si cealalta de 24. 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg branza proaspata de vaci
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 gr zahar brut
  • Coaja rasa de la 1-2 portocale
  • 1 lingurta coaja de lamaie pudra
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 150 gr fulgi de nuca de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml visinata
  • 100 ml apa calduta
  • 150 gr stafide aurii
  • 150 gr caise deshidratate
  • 50 gr mango deshidratat
  • 100 gr merisoare
  • 100 gr curmale
  • Pentru decor: zahar pudra, petale de trandafiri
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate:

Pentru inceput ne ocupam de fructe. Fructele care sunt mai mari, caisele, mango si curmalele, se taie in bucati aproximativ egale cu celelalte fructe. Se pun toate fructele intr-un castron, se adauga visinata, apa calduta si se lasa fructele sa se hidrateze 1 ora, pana sau inmuiat.


Branza se zdrobeste foarte bine cu furculita. Ouale se mixeaza impreuna cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase si se aseamana cu o crema. Se adauga fulgii de nuca de cocos, branza si se amesteca cu un tel tip para. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amidonul si amestecam cu telul pana la incorporare. La final adaugam coaja rasa de la 1 sau 2 portocale(depinde de marimea lor), coaja pudra de lamiae, fructele scurse bine de lichid, eu le-am stors usor intre palme si le-am amestecat usor cu o spatula in compozitie. Am pus compozitia in cele doua tavi captusite cu hartie de copt si le-am dat la cuptorul incins la 165 grade pentru 1 ora. Tava cu diametrul de 20 cm am scos-o mai devreme cu 10 minute. Lasam placintele sa se raceasca complet, de preferat peste noapte, apoi le portionam si le servim cu mare pofta! Le pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie pentru un aspect mai frumos. Sa va fie de folos!!!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mihaelar63 1

13.05.2016, 07:40

Grozava

oanapl 1

02.03.2017, 12:12

Ce bine arata!

Rahela Velicu 1

21.12.2017, 13:47

Direct la favorite cu ea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu legume
  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

  • 26

    S

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si stafide