Cuburi cu ciocolata si visine

de T I M E A in Prajituri, 13 Apr 2012 | 7425 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 4 oua
  • - 150 gr zahar
  • - 150 gr faina
  • - 4 linguri cafea lichida
  • - 1 plic praf de copt
  • - 100 ml ulei
  • - 50 gr unt
  • - 100 gr ciocolata neagra
  • - 300 gr visine
  • Pentru glazura
  • - 50 gr ciocolata neagra
  • - 50 gr ciocolata cu lapte
  • - 50 gr unt
  • - optiune:
  • 50 gr ciocolata alba pt ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu ciocolata si visine:

Pentru inceput batem zdravan cu mixerul ouale intregi. Dupa vreo 5 minute adaugam si zaharul si mai mixam 2-3 minute. Gata cu mixerul! nu mai avem nevoie de el. Adaugam uleiul si cele 4 linguri de cafea folosind o spatula sau o lingura de lemn.

Faina o amestecam cu praful de copt. Ciocolata o taiem bucatele si impreuna cu untul taiat la fel bucatele, o punem intr-un vas pe baie de aburi si amestecam pana se topeste toata. Luam de pe foc si lasam la racit la temp camerei.

Incorporam mai intai faina ametecand cu spatula cu grija, apoi turnam ciocolata topita amestecand in continuare usor. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina. Asezam apoi visinele fara samburi si dam la cuptorulul preincalzit la 175 grade timp de 30-35 min.

Scoatem din cuptor si lasam la racit. Taiem apoi prajitura in bucati cat mai patrate.

Pregatim glazura pe baie de aburi, la fel cum am descris si mai sus in compozitia blatului. Turnam peste prajitura si nivelam. Iar cu ciocolata alba topita, trasam dungi pe fiecare bucata in parte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

alba_zori 1

14.04.2012, 18:12

felicitari!foarte bine arata si cel mai important sant foarte bune!

T I M E A 1

14.04.2012, 18:23

multumesc! asa e, sunt foarte bune

susu 1

10.05.2012, 18:33

minunat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata