Cuburi cu ciocolata si visine

de T I M E A in Prajituri, 13 Apr 2012 | 3507 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 4 oua
  • - 150 gr zahar
  • - 150 gr faina
  • - 4 linguri cafea lichida
  • - 1 plic praf de copt
  • - 100 ml ulei
  • - 50 gr unt
  • - 100 gr ciocolata neagra
  • - 300 gr visine
  • Pentru glazura
  • - 50 gr ciocolata neagra
  • - 50 gr ciocolata cu lapte
  • - 50 gr unt
  • - optiune:
  • 50 gr ciocolata alba pt ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu ciocolata si visine:

Pentru inceput batem zdravan cu mixerul ouale intregi. Dupa vreo 5 minute adaugam si zaharul si mai mixam 2-3 minute. Gata cu mixerul! nu mai avem nevoie de el. Adaugam uleiul si cele 4 linguri de cafea folosind o spatula sau o lingura de lemn.


Faina o amestecam cu praful de copt. Ciocolata o taiem bucatele si impreuna cu untul taiat la fel bucatele, o punem intr-un vas pe baie de aburi si amestecam pana se topeste toata. Luam de pe foc si lasam la racit la temp camerei.


Incorporam mai intai faina ametecand cu spatula cu grija, apoi turnam ciocolata topita amestecand in continuare usor. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina. Asezam apoi visinele fara samburi si dam la cuptorulul preincalzit la 175 grade timp de 30-35 min.


Scoatem din cuptor si lasam la racit. Taiem apoi prajitura in bucati cat mai patrate.


Pregatim glazura pe baie de aburi, la fel cum am descris si mai sus in compozitia blatului. Turnam peste prajitura si nivelam. Iar cu ciocolata alba topita, trasam dungi pe fiecare bucata in parte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

alba_zori 1

14.04.2012, 18:12

felicitari!foarte bine arata si cel mai important sant foarte bune!

T I M E A 1

14.04.2012, 18:23

multumesc! asa e, sunt foarte bune

susu 1

10.05.2012, 18:33

minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers