Cuburi de legume

de Sylvia in Conserve, 1 Aug 2010 | 2301 vizualizari

 

Am renuntat de ceva vreme la vegeta sau orice alt adaos sintetic adaugat la prepararea mancarii. Pentru ca uneori nu avem toate legumele la indemana simtim ca mancarea are nevoie de un adaos de gust pe care adausurile gen delikat sau vegeta le au. Am constatat ca acest amestec se poate face foarte bine si in casa si ca mai multe legume combinate cu sare si condimente, dupa ce stau un timp au exact acelasi gust ca si cuburile din comert doar ca sunt 100% naturale.

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi,
  • 2 fire de pastranac,
  • o jumatate de telina,
  • o tija cu frunze de telina,
  • un fir de ceapa verde,
  • 2 linguri de ulei de masline bio,
  • sare,
  • piper alb.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi de legume:


Eu am cumparat toate legumele bio pentru acest amestec, am profitat ca am gasit la piata la raionul bio si stiam ca nu ma va dezamagi gustul.


Am taiat rondele morcovul si pastranacul si telina julienne si le-am pus la fiert in aburi pentru 2-3 minute cat se se inmoaie putin sa se poata mixa mai bine.


Am facut apoi cu robotul legumele fierte, ceapa si telina si le-am amestecat intr-un vas mai mare cu sare, piper alb si ulei de masline.


Compozitia am pus-o in suportul pentru facut cuburi de gheata si le-am congelat cateva ore.


Se conserva in congelator, sunt perfect omogene si au un gust si mai bun decat cuburile din comert, se pot adauga la orice mancare.


Merita sa testati reteta sa vedeti ce bune ies si ce gust bun dau la mancare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

vero_closca 1

04.08.2010, 15:14

o sa pun si eu in practica! 5 furcu

danis 1

04.08.2010, 16:54

foarte buna ideia

Panacris 1

17.09.2014, 20:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crap crocant-picant  cu garam marsala

ieri la 20:43

Madlene cu lamaie si coacaze

de katty 5

ieri la 18:37

Cornulete cu branza, nuca si scortisoara

de katty 5

ieri la 18:17

Friptura de miel cu tarhon

de katty 5

ieri la 18:13

RETETA RECOMANDATA
Salata asortata de iarna