Cuburi jeleu mango si cocos

de RuxyRux in Dulciuri, 22 Aug 2016 | 470 vizualizari

 

Vis de vara...asa i-as spune, un jeleu racoritor cu gust tropical...si menta, combinatie care te duce cu gandul direct la insule, plaja...mare, soare si nisip fierbinte!
De-ati stii de cand ma urmareste reteta asta :))))...n-am mai rezistat si astazi am preparat-o...vorba unei fete senine se stie ea cine :))))))... " Sa va faceti si voi! "....o...daaaaa! Facem!

 

INGREDIENTE

Stratul de mango:

  • 250 gr. mango copt si dulce taiat bucati( pentru piure) cam 2 bucati
  • 1 mango taiat cubulete( 1 cm)
  • zeama de la doua portocale medii
  • 300 ml apa de izvor
  • 2 lingurite Agar agar( gasiti la Plafar)
  • 130 gr zahar
  • vanilie
  • cateva frunzulite menta( optional)

Stratul de cocos:

  • 160 ml apa
  • 1 lingurita agar-agar
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 160 ml lapte cocos
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi jeleu mango si cocos:

Saturati 4 persoane zic eu cu prajiturica asta, insa nu garantez, s-ar putea sa va placa mult si sa o ascundeti in pod! :))))


Mango se spala, se curata de coaja, se taie in bucati, se pune in blender, impreuna cu sucul de portocala si se face piure.


In apa rece se pune pudra de agar agar si se amesteca continuu, se pune vasul pe foc mic si se tine pana incepe sa clocoteasca. Se amesteca mereu timp de maxim 5 minute, pana se dizolva perfect, se adauga zaharul, se amesteca bine si apoi piureul de mango.


Vom mai tine pe foc un clocot doua si turnam imediat in forma de yena. Dam putin la rece dar nu pentru mult timp.


Preparam din nou agar agarul, avand grija ca de data aceasta fiind mai putin lichid se evapora mai repejor, adaugam zaharul, sarea si imediat laptele de cocos.


Scoatem de la rece vasul, si ajutandu-ne de o lingura turnam usor al doilea strat.


Punem imediat la rece si asteptam cateva ore inainte sa feliem jeleul.


Eu am avut un lapte de cocos mai transparent( facut in casa) data viitoare voi incerca cu lapte gata preparat cumparat, asta pentru o culoare mai alba.


Va las aici link sa vedeti retetea originala si sa va si inspirati mai usor in ceea ce priveste modul de preparare. Uneori ajuta mult sa poti vedea si pe video.


Va invit sa probati, merita din plin!



http://hot-thai-kitchen.com/mango-coconut-jelly/

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi jeleu mango si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

RuxyRux 1

30.08.2016, 11:54

Multumesc!

Bya Ralu 1

30.08.2016, 23:18

cat de bine arata

mihaelar63 1

05.09.2016, 22:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu mere si dovleac