Mini Tarte cu ganache de ciocolata

de AlexTeacher in Dulciuri, 2 Iul 2015 | 7425 vizualizari

 

Pentru cine doreste un desert simplu, cu foarte putina bataie de cap si extrem de gustos!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • Biscuiti digestivi – 400 g
    • Unt calitativ (la temperatura camerei) – 170 g
    • Scortisoara – 2 lingurite
    • Pentru compozitie:
    • Ciocolata neagra 85 % - 200 g
    • Unt – 100 g
    • Smantana de gatit – 200 ml
    • Esenta de rom – 1 lingurita
    • Zahar brun – 160 g
    • Coaja de portocala rasa – 1 lingura
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Tarte cu ganache de ciocolata:

  • Zdrobiti biscuitii sau macinati-i intr-un blender;

  • Amestecati biscuitii cu scortisoara;

  • Cand s-au incorporat in intregime, amestecati-i cu untul pana obtineti o compozitie omogena;

  • Luati 6 forme de minitarte cu fund detasabil;

  • Adaugati o cantitate egala in fiecare astfel incat cand o modelati, sa puteti acoperi uniform interiorul tartei;

  • Gauriti-le cu o furculita si introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pentru 5 min, pana se rumenesc;

  • Rupeti bucatile de ciocolata si temperati-le la Bain Marie;

  • Adaugati zaharul, esenta de rom si coaja de portocala rasa si amestecati bine;

  • Incingeti smantana de gatit pe foc si adaugati-o peste ciocolata;

  • La sfarsit adaugati untul si luati de pe foc;

  • Lasati compozitia sa se mai raceaca si adaugati-o peste cele 6 tarte;

  • Introduceti-le in frigider pentru 4-5 ore pana cand se intareste ganajul;

  • Puteti servi aceste tarte cu frisca sau fructe proaspete;

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Tarte cu ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (17)

cristeena20 1

20.05.2018, 11:32

super desert! tre sa imi iau doar formele astea mici-tare practice mersi de idee Alex!

Rahela Velicu 1

11.07.2018, 13:48

dantes 1

16.06.2021, 07:33

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu mou de ciocolata