Mini Tarte cu ganache de ciocolata

de AlexTeacher in Dulciuri, 2 Iul 2015 | 2509 vizualizari

 

Pentru cine doreste un desert simplu, cu foarte putina bataie de cap si extrem de gustos!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • Biscuiti digestivi – 400 g
    • Unt calitativ (la temperatura camerei) – 170 g
    • Scortisoara – 2 lingurite
    • Pentru compozitie:
    • Ciocolata neagra 85 % - 200 g
    • Unt – 100 g
    • Smantana de gatit – 200 ml
    • Esenta de rom – 1 lingurita
    • Zahar brun – 160 g
    • Coaja de portocala rasa – 1 lingura
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Tarte cu ganache de ciocolata:



  • Zdrobiti biscuitii sau macinati-i intr-un blender;




  • Amestecati biscuitii cu scortisoara;




  • Cand s-au incorporat in intregime, amestecati-i cu untul pana obtineti o compozitie omogena;




  • Luati 6 forme de minitarte cu fund detasabil;




  • Adaugati o cantitate egala in fiecare astfel incat cand o modelati, sa puteti acoperi uniform interiorul tartei;




  • Gauriti-le cu o furculita si introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pentru 5 min, pana se rumenesc;




  • Rupeti bucatile de ciocolata si temperati-le la Bain Marie;




  • Adaugati zaharul, esenta de rom si coaja de portocala rasa si amestecati bine;




  • Incingeti smantana de gatit pe foc si adaugati-o peste ciocolata;




  • La sfarsit adaugati untul si luati de pe foc;




  • Lasati compozitia sa se mai raceaca si adaugati-o peste cele 6 tarte;




  • Introduceti-le in frigider pentru 4-5 ore pana cand se intareste ganajul;




  • Puteti servi aceste tarte cu frisca sau fructe proaspete;



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Tarte cu ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Ancutsa 1

09.08.2016, 17:35

Arata minunat!

cristeena20 1

20.05.2018, 11:32

super desert! tre sa imi iau doar formele astea mici-tare practice mersi de idee Alex!

Rahela Velicu 1

11.07.2018, 13:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

10060 puncte

Constelatialeu

8830 puncte

Lau

Lau 9

8350 puncte

Andreea Caroline

7840 puncte

mihaelar63

6880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu inghetata de cafea