Mini Tarte cu ganache de ciocolata

de AlexTeacher in Dulciuri, 2 Iul 2015 | 3551 vizualizari

 

Pentru cine doreste un desert simplu, cu foarte putina bataie de cap si extrem de gustos!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • Biscuiti digestivi – 400 g
    • Unt calitativ (la temperatura camerei) – 170 g
    • Scortisoara – 2 lingurite
    • Pentru compozitie:
    • Ciocolata neagra 85 % - 200 g
    • Unt – 100 g
    • Smantana de gatit – 200 ml
    • Esenta de rom – 1 lingurita
    • Zahar brun – 160 g
    • Coaja de portocala rasa – 1 lingura
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Tarte cu ganache de ciocolata:



  • Zdrobiti biscuitii sau macinati-i intr-un blender;




  • Amestecati biscuitii cu scortisoara;




  • Cand s-au incorporat in intregime, amestecati-i cu untul pana obtineti o compozitie omogena;




  • Luati 6 forme de minitarte cu fund detasabil;




  • Adaugati o cantitate egala in fiecare astfel incat cand o modelati, sa puteti acoperi uniform interiorul tartei;




  • Gauriti-le cu o furculita si introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pentru 5 min, pana se rumenesc;




  • Rupeti bucatile de ciocolata si temperati-le la Bain Marie;




  • Adaugati zaharul, esenta de rom si coaja de portocala rasa si amestecati bine;




  • Incingeti smantana de gatit pe foc si adaugati-o peste ciocolata;




  • La sfarsit adaugati untul si luati de pe foc;




  • Lasati compozitia sa se mai raceaca si adaugati-o peste cele 6 tarte;




  • Introduceti-le in frigider pentru 4-5 ore pana cand se intareste ganajul;




  • Puteti servi aceste tarte cu frisca sau fructe proaspete;



Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Tarte cu ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Ancutsa 1

09.08.2016, 17:35

Arata minunat!

cristeena20 1

20.05.2018, 11:32

super desert! tre sa imi iau doar formele astea mici-tare practice mersi de idee Alex!

Rahela Velicu 1

11.07.2018, 13:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 21:31

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

ieri la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

ieri la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

ieri la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Bastonase de ciocolata pentru Craciun :)