Pandispan cu compot de mere

de papabundetot in Dulciuri, 9 Ian 2015 | 1124 vizualizari

 

Imi plac tare mult pandispanurile astea englezesti asa,au ei un „stil” aparte,si mi se pare ca mi se potrivesc foarte bine ca si stil,daca pot numi „stil” o prajitura :) au in componenta unt,zahar,faina,ou ca aproape orice prajitura,dar au o textura aparte in opinia mea,e un pandispan dens,pufos si aromat,cum nu mai e altul :) Eh…plecand de la aceasta idee,cu improvizatiile proprii,am creat acest pandispan cu compot de mere,absolut delicios si potrivit pentru vremea asta rece de afara.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 300 gr unt la temperatura camerei
  • 4 oua
  • 260 gr zahar
  • 400 ml lapte batut
  • 460 gr faina
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Pentru compot:
  • 4 mere
  • anason,
  • scortisoara
  • 4 linguri zahar
  • 1 1/2 cani apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu compot de mere:

Am amestecat bine untul cu zaharul pana cand s-a format o spuma aerata si delicioasa,apoi am adaugat pe rand cate un ou,impreuna cu cate o lingura de faina (pentru a nu se taia crema de unt),am amestecat bine si la urma am adaugat laptele batut si restul de faina amestecata cu bicarbonatul,semintele de vanilie si am dat aluatul la copt pana a trecut testul cu scobitoarea.


Pana ce aluatul s-a copt,am pregatit compotul.Am spalat bine merele,le-am taiat cuburi potrivite cu tot cu coaja,apoi intr-o craticioara am pus apa,zaharul,anason,scortisoara si merele si am lasat sa fiarba pana cand merele s-au inmuiat.


Dupa ce pandispanul s-a copt,l-am gaurit din loc in loc cu o scobitoare si am turnat peste el (cat era inca fierbinte) compot de mere si am insiropat bine blatul.


Prajitura se poate servi cu smantana dulce sau fara,in functie de gustul fiecaruia si de preferinte.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu compot de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mirela0911 1

09.01.2015, 21:23

Ce m-as servi cu o bucatica!

Rocsi 1

09.01.2015, 21:39

Mmmm...

dantes 1

10.01.2015, 11:01

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandispan genovez