Pandispan cu compot de mere

de papabundetot in Dulciuri, 9 Ian 2015 | 891 vizualizari

 

Imi plac tare mult pandispanurile astea englezesti asa,au ei un „stil” aparte,si mi se pare ca mi se potrivesc foarte bine ca si stil,daca pot numi „stil” o prajitura :) au in componenta unt,zahar,faina,ou ca aproape orice prajitura,dar au o textura aparte in opinia mea,e un pandispan dens,pufos si aromat,cum nu mai e altul :) Eh…plecand de la aceasta idee,cu improvizatiile proprii,am creat acest pandispan cu compot de mere,absolut delicios si potrivit pentru vremea asta rece de afara.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 300 gr unt la temperatura camerei
  • 4 oua
  • 260 gr zahar
  • 400 ml lapte batut
  • 460 gr faina
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Pentru compot:
  • 4 mere
  • anason,
  • scortisoara
  • 4 linguri zahar
  • 1 1/2 cani apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu compot de mere:

Am amestecat bine untul cu zaharul pana cand s-a format o spuma aerata si delicioasa,apoi am adaugat pe rand cate un ou,impreuna cu cate o lingura de faina (pentru a nu se taia crema de unt),am amestecat bine si la urma am adaugat laptele batut si restul de faina amestecata cu bicarbonatul,semintele de vanilie si am dat aluatul la copt pana a trecut testul cu scobitoarea.


Pana ce aluatul s-a copt,am pregatit compotul.Am spalat bine merele,le-am taiat cuburi potrivite cu tot cu coaja,apoi intr-o craticioara am pus apa,zaharul,anason,scortisoara si merele si am lasat sa fiarba pana cand merele s-au inmuiat.


Dupa ce pandispanul s-a copt,l-am gaurit din loc in loc cu o scobitoare si am turnat peste el (cat era inca fierbinte) compot de mere si am insiropat bine blatul.


Prajitura se poate servi cu smantana dulce sau fara,in functie de gustul fiecaruia si de preferinte.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu compot de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

09.01.2015, 21:23

Ce m-as servi cu o bucatica!

Rocsi 1

09.01.2015, 21:39

Mmmm...

dantes 1

10.01.2015, 11:01

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură ,,Felie de lapte,, – varianta a doua

ieri la 20:28

Tort cu crema de afine, caise si ciocolata

de oanapl 5

ieri la 17:11

Minitarte cu fructe de padure si ganache de ciocolata alba

ieri la 16:47

Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

ieri la 16:06