Cuib de carnati cu pilaf

de PapaVio in Mancaruri cu carne, 28 Feb 2014 | 641 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5kg.carnati de casa afumati
  • 4 oua
  • 3/4 de cana cu orez
  • 3 linguri cu bulion concentrat
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe potrivite
  • 2 frunze dafin
  • O rosie
  • 4 linguri cu ulei
  • Sare,piper
  • Muraturi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de carnati cu pilaf:

Punem orezul la fiert intr-o ctatita.Intre timp spalam legumele si (ceapa taiata fideluta,morcovul dat pe razatoare,rosia taiata cubulete) le punem intr-o tigaie cu ulei incins.Cand s-au calit,adaugam bulionul si amestecam totul 3-4 min.Stingem treptat cu 2 cani cu apa pt.a avea mai mult sos.

Taiem carnatul cam la 30 cm.lungime si il prajim,dupa care facem 4 ochiuri.Cand otezul e aproape fiert si apa a scazut,turnam sosul de bulion,sarea,piperul,frunzele de dafin si amestecam pana orezul e fiert.

In farfurii asezam carnatul ca un cerc ,in mijlocul lui punem pilaful iar peste el,in mijloc ochiul.

Facem astfel 4 portii care se pot servi cu muraturi,alaturi de paine sau mamaliguta aburinda.

 

COMENTARII (3)

Bunica

Bunica 1

28.02.2014, 13:53

Tare-mi face cu ochiul orezul,nici carnatii nu sunt de aruncat!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

28.02.2014, 16:10

Rocsi

Rocsi 1

28.02.2014, 21:33

Bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!