Cuib de viespe

de angyb in Prajituri, 15 Noi 2012 | 2701 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina alba
  • 1 cub de drojdie
  • 40 g zahar
  • 2 oua
  • 50ml ulei
  • 250ml lapte
  • o lingurita de sare
  • coaja de lamaie
  • Umplutura:
  • 200 g unt
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 lingurite de scortisoara
  • nuca macinata
  • Pt.uns:
  • 1 ou batut cu putin lapte
  • Sirop:
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • o lingura de miere
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespe:

Pregatim o maia din un cub de drojdie ,o lingura de zahar,faina si un pic de lapte caldut.

Cernem faina dupa care adaugam restul de ingredente ,laptele caldut pe rand.Framantam bine pana cand devine un aluat elastic nelipicios.Lasati la dospit intr-un loc cald,pana isi dubleaza volumul.

Untul il amestecam cu zaharul si scortisoara-

Din aluat intindem o foaie cam de 1 cm grosime ,Punem umputura si o intindem bine dupa care presaram nuca macinata.

Rulam foia,dupa care taiem in bucati de aproximativ 4 cm .Le asezam in  tava si le mai lasam sa creasca 20 de minute.

Le ungem cu ou batut si lapte si dam la cuptor.

Laptele il amestecam cu zaharul ,mierea si coaja de lamaie si il incalzim putin.

Dupa 20 de minute scoatem tava din cuptor si turnam laptele deasupra. Mai dam la cuptor 10-15 minute.

Sursa de inspiratie Diaconita si avea dreptate eu nu am reusit sa ma abtin sa nu le mananc calde .

 

RETETA IN IMAGINI

Cuib de viespe-0
Cuib de viespe-1

COMENTARII (18)

mamaieelena

mamaieelena 1

16.11.2012, 15:44

bun,bun

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 11:39

Doralinda

Doralinda 1

19.11.2012, 19:51

Gustoase si frumoase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!