Cuib de viespe

de angyb in Prajituri, 15 Noi 2012 | 2905 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina alba
  • 1 cub de drojdie
  • 40 g zahar
  • 2 oua
  • 50ml ulei
  • 250ml lapte
  • o lingurita de sare
  • coaja de lamaie
  • Umplutura:
  • 200 g unt
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 lingurite de scortisoara
  • nuca macinata
  • Pt.uns:
  • 1 ou batut cu putin lapte
  • Sirop:
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • o lingura de miere
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespe:

Pregatim o maia din un cub de drojdie ,o lingura de zahar,faina si un pic de lapte caldut.


Cernem faina dupa care adaugam restul de ingredente ,laptele caldut pe rand.Framantam bine pana cand devine un aluat elastic nelipicios.Lasati la dospit intr-un loc cald,pana isi dubleaza volumul.


Untul il amestecam cu zaharul si scortisoara-


Din aluat intindem o foaie cam de 1 cm grosime ,Punem umputura si o intindem bine dupa care presaram nuca macinata.


Rulam foia,dupa care taiem in bucati de aproximativ 4 cm .Le asezam in tava si le mai lasam sa creasca 20 de minute.


Le ungem cu ou batut si lapte si dam la cuptor.


Laptele il amestecam cu zaharul ,mierea si coaja de lamaie si il incalzim putin.


Dupa 20 de minute scoatem tava din cuptor si turnam laptele deasupra. Mai dam la cuptor 10-15 minute.


Sursa de inspiratie Diaconita si avea dreptate eu nu am reusit sa ma abtin sa nu le mananc calde .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

16.11.2012, 15:44

bun,bun

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 11:39

Doralinda 1

19.11.2012, 19:51

Gustoase si frumoase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi cu nuca si scortisoara