Mini torturi

de Michelle in Prajituri, 18 Dec 2009 | 7980 vizualizari

 

le-am facut pentru o nunta!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 16 oua
  • 16 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 8 lg nuca macinata
  • praf de copt
  • Crema:
  • 1 l frisca lichida
  • Glazura
  • 10 lg cacao amaruie
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 3 lg zahar
  • 50 gr unt
  • 5 lg apa
  • Sirop:
  • 2 cani apa
  • 20 lg zahar
  • rom
       
Portii: 32
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini torturi:

Se face un blat de nuca si unul normal padispan


Se separa oualele,se freaca galbenusul cu zaharul,se bate albusurile batz,apoi se incorporeaza cele doua compoziti se adauga cele 8 lg de nuca mainata si praful de copt,si se da la cuptorul preincalzit cca 30 min,facem testul cu scobitoarea.la fel se procedeaza si cu blatul celalalt,doar ca in loc de nuca adaugam faina.


Bate frisca.


Facem siropul,caramelizam zaharul il stingem cu apa si apoi adaugam esenta de rom


Taiem blaturile in doua pe lungime.


Asamblarea:Punem un blat de nuca,il insiropam,adaugam jumate din frisca,apoi adaugam un blat padispan pe care il insiropam.


ne ies doua prajituri cat tava in care le-am copt,ce-a de la aragaz.


Facem glazura,topim ciocolata la baie de aburi,adaugam apa si cacao,zaharul si untul,lasam sa fiarba mestecand pana ce se ingroasa.


Taiem patratele eu am taiat cate 16 din fiecare blat,si le glazuram.


 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini torturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

pana_luminita 1

19.12.2009, 21:06

de o mie de ori pentru rabdarea de care ai dat dovada

Michelle 1

20.12.2009, 13:21

thanx Luminitzilor!

elena1988 1

02.02.2011, 16:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reteta (fara oua)