Cuib de viespe

de delia64 in Prajituri, 14 Oct 2014 | 7646 vizualizari

 

Este un dulce bun care imi aminteste de copilarie , Bunica facea foarte des cuib de viespe si il cocea in cuptorul de paine , parca si acum simt mirosul imbietor de lapte cald de bivolita si cuib de viespe .

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 5oo gr, faina
  • 250 gr. unt
  • 2 linguri smantana
  • 1/2 cub de drojdie
  • 100 ml. lapte
  • 150 gr. zahar
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 2 zahar vanilat
  • Umplutura
  • 200 gr. nuca
  • 50 gr. zahar
  • 1 ou pentru uns cuiburile
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespe:

Punem drojdia la inflorit cu o lingurita zahar si 100 ml. lapte caldut .

Amestecam galbenusurile cu untul,  smantana, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat , adaugam drojdia si faina .

Framantam pana aluatul se desprinde usor de mana  si lasam la crescut intr-un loc caldut acoperit cu un prosop de bucatarie .

Cand aluatul isi dubleaza volumul intindem o foaie peste care punem nuca macinata amestecata cu zahar , rulam si taiem rulada bucatele de grosimea unui deget .

Ungem  tava cu ulei si asezam cuiburile de viespe , lasam 15 minute sa creasca .

Batem oul si cu ajutorul unei pensule ungem cuiburile  , presaram cu zahar si le introducem la cuptorul preancalzit la temperatura de 180 de grade .

Peste 30 de minute verificam daca sunt bine rumenite scoatem tava din cuptor si le lasam putin la racit in tava .

Se servesc caldute sau reci .

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

delia64 1

17.10.2014, 13:10

Foarte bun , tu stii bine gustul laptelui din copilaria noastra !!!

mihaelar63 1

18.10.2014, 12:55

Da lapte de dibol ))

delia64 1

19.10.2014, 13:36

Mihaela , de dibolita mai exact !!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi