Cuib de viespe

de delia64 in Prajituri, 14 Oct 2014 | 7610 vizualizari

 

Este un dulce bun care imi aminteste de copilarie , Bunica facea foarte des cuib de viespe si il cocea in cuptorul de paine , parca si acum simt mirosul imbietor de lapte cald de bivolita si cuib de viespe .

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 5oo gr, faina
  • 250 gr. unt
  • 2 linguri smantana
  • 1/2 cub de drojdie
  • 100 ml. lapte
  • 150 gr. zahar
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 2 zahar vanilat
  • Umplutura
  • 200 gr. nuca
  • 50 gr. zahar
  • 1 ou pentru uns cuiburile
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespe:

Punem drojdia la inflorit cu o lingurita zahar si 100 ml. lapte caldut .

Amestecam galbenusurile cu untul,  smantana, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat , adaugam drojdia si faina .

Framantam pana aluatul se desprinde usor de mana  si lasam la crescut intr-un loc caldut acoperit cu un prosop de bucatarie .

Cand aluatul isi dubleaza volumul intindem o foaie peste care punem nuca macinata amestecata cu zahar , rulam si taiem rulada bucatele de grosimea unui deget .

Ungem  tava cu ulei si asezam cuiburile de viespe , lasam 15 minute sa creasca .

Batem oul si cu ajutorul unei pensule ungem cuiburile  , presaram cu zahar si le introducem la cuptorul preancalzit la temperatura de 180 de grade .

Peste 30 de minute verificam daca sunt bine rumenite scoatem tava din cuptor si le lasam putin la racit in tava .

Se servesc caldute sau reci .

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

delia64 1

17.10.2014, 13:10

Foarte bun , tu stii bine gustul laptelui din copilaria noastra !!!

mihaelar63 1

18.10.2014, 12:55

Da lapte de dibol ))

delia64 1

19.10.2014, 13:36

Mihaela , de dibolita mai exact !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi ( Pumni )