Cuib de viespe

de delia64 in Prajituri, 14 Oct 2014 | 3762 vizualizari

 

Este un dulce bun care imi aminteste de copilarie , Bunica facea foarte des cuib de viespe si il cocea in cuptorul de paine , parca si acum simt mirosul imbietor de lapte cald de bivolita si cuib de viespe .

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 5oo gr, faina
  • 250 gr. unt
  • 2 linguri smantana
  • 1/2 cub de drojdie
  • 100 ml. lapte
  • 150 gr. zahar
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 2 zahar vanilat
  • Umplutura
  • 200 gr. nuca
  • 50 gr. zahar
  • 1 ou pentru uns cuiburile
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespe:

Punem drojdia la inflorit cu o lingurita zahar si 100 ml. lapte caldut .


Amestecam galbenusurile cu untul, smantana, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat , adaugam drojdia si faina .


Framantam pana aluatul se desprinde usor de mana si lasam la crescut intr-un loc caldut acoperit cu un prosop de bucatarie .


Cand aluatul isi dubleaza volumul intindem o foaie peste care punem nuca macinata amestecata cu zahar , rulam si taiem rulada bucatele de grosimea unui deget .


Ungem tava cu ulei si asezam cuiburile de viespe , lasam 15 minute sa creasca .


Batem oul si cu ajutorul unei pensule ungem cuiburile , presaram cu zahar si le introducem la cuptorul preancalzit la temperatura de 180 de grade .


Peste 30 de minute verificam daca sunt bine rumenite scoatem tava din cuptor si le lasam putin la racit in tava .


Se servesc caldute sau reci .


Pofta buna !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

delia64 1

17.10.2014, 13:10

Foarte bun , tu stii bine gustul laptelui din copilaria noastra !!!

mihaelar63 1

18.10.2014, 12:55

Da lapte de dibol ))

delia64 1

19.10.2014, 13:36

Mihaela , de dibolita mai exact !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi cu nuca si scortisoara