Prăjitură cu banane și coajă de chitră (lămâie, portocale)

de Zamfira in Prajituri, 24 Oct 2015 | 1816 vizualizari

 

Un desert fin, o prăjiturică 100% de casă, sănătosă și bună … bucuria copiilor dar și al adulților. Combinația de banane cu pandișpan moale este excepțională. Vă recomand această variantă – chitră- dar se poate folosi și altă variantă de fructe confiate.
Chitra
Originar din văile meridionale ale munților Himalaya și din Indochina, chitrul a fost adus în Persia cu mai multe secole înainte de Hr. Grecii au fost primul popor care l-a cultivat începând din secolul IV înainte de Hr. Portocalele și lămâile își fac apariția mult mai târziu, chitra fiind timp de mai multe secole singurul fruct cunoscut dintre citrice și cel mai vechi reprezentant al acestora.
De mai multe milenii, chitra este recomandată în mod tradițional în tratarea reumatismelor articulare. În uzul extern, acesta este recunoscut pentru calitățile sale tonifiante și purificatoare.

 

INGREDIENTE

  • 3 banane
  • o cutiuță de coajă de chitră (6-7 linguri de coajă confiată de lămâie sau portocală)
  • 5 ouă
  • 10 linguri de zahăr
  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de făină
  • 2 esențe de lămâie
  • 1 praf de copt
  • sare
  • pentru uns tava unt și pesmet
  • Pentru siropul de lămâie
  • 200 g zahăr pudră
  • zeama de la o lămâie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu banane și coajă de chitră (lămâie, portocale):

Omogenizăm foarte bine gălbenușurile cu zahărul, esențele de lămâie și uleiul.


Batem albușurile cu un praf de sare.


Adăugăm făina amestecată cu praful de copt (cernută), adăugăm spuma tare din albuș.


Ungem cu pușin unt o tavă de prăjitură (yena) și o pudrăm din belșug cu pesmet.


Curățăm bananele de coajă și le tăiem în rondele de 1-1,5 cm grosime.


Așezăm rondelele pe fundul tăvii.


Turnăm aluatul peste banane.


Deasupra punem coaja mărunțită de chitră, portocală sau lămâie. Punem tava în cuptorul încălzit. Timp de coacere 30 minute la foc potrivit.


După ce se răcește stropim cu siropul din zeamă de lămâie amestecată cu zahăr pudră.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu banane și coajă de chitră (lămâie, portocale)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Zamfira 1

24.10.2015, 20:53

Licurici, multumesc!

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 09:05

ce arome

Zamfira 1

26.10.2015, 09:28

Daniela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pink cupcakes