Cuib de viespi

de Panacris in Dulciuri, 10 Mar 2013 | 1925 vizualizari

 

Un dulce clasic, inedit e faptul că am folosit untul de cacao și ouă de rață. Mulțumesc RuxyRux!

 

INGREDIENTE

  • •făină albă de grâu 600 g.
  • •lapte 200 ml.
  • •ouă de rață 2 bucăți
  • •sare iodata 1 linguriță
  • •unt de cacao 150 g.
  • •drojdie uscată 3 lingurițe
  • •zahăr tos 2 linguri
  • •coaja de lamaie
  • •Pentru umplutura:
  • •nucă măcinată 500 g.
  • •zahăr tos 150 g.
  • •miere de albine 150 g.
  • •lapte 250 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi:

Se frământă un aluat de cozonac din toate ingredientele și se lasă la dospit (eu, recunosc, că m-am lăsat ajutata de " Maricica", mașina de pâine :D).

Laptele de la umplutură se pune la fiert și când clocotește, se pune zahărul, mierea și nuca, lasându-se la răcit. Se întind două foi, pe care se așează umplutura de nucă. Se fac două rulouri care se vor tăia felii circulare de cca. 2 cm. grosime. Dintr-un rulou ies cca. 18 felii..

Fiecare felie se așează în forma de floricele de silicon, lasându/se la dospit încă 15-20 de minute. Se introduc tăvile la cuptor cca. 40 de minute, la foc mediu. Când  s-au rumenit cuiburile, se scot tăvile și pe fiecare cuib se pune câte o lingură de lapte îndulcit cu miere și zahăr. Se lasă la cuptor încă 5 minute. Se scot, tăvile din cuptor și se mai toarnă câte o lingură de lapte îndulcit pe fiecare cuib.

Spor la treabă!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cuib de viespi-0
Cuib de viespi-1
Cuib de viespi-2
Cuib de viespi-3
Cuib de viespi-4
Cuib de viespi-5
Cuib de viespi-6
Cuib de viespi-7
Cuib de viespi-8
Cuib de viespi-9
Cuib de viespi-10
Cuib de viespi-11
Cuib de viespi-12
Cuib de viespi-13
Cuib de viespi-14

COMENTARII (20)

adry88

adry88 1

10.03.2013, 21:35

Sidy

Sidy 1

11.03.2013, 08:04

Acum ca am ...scapat de atatia mucenici, cu mare placere gust un cuib de viespe

Panacris

Panacris 1

11.03.2013, 09:31

Cu drag, Sidy!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!