Cuiburi de somon aromate cu arpagic verde

de RuxyRux in Somon, 19 Mai 2011 | 3216 vizualizari

 

Delicioase si ca aperitiv, dar perfecte si ca fel principal....reteta din Cartea Secretele Bucatariei, Retete internationale pentru familia ta...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr file de somon
  • 1 fir mare de praz( eu l-am inlocuit cu  cateva fire de arpagic, am zis daca e cu arpagic...cu arpagic sa fie)
  • 100 ml vin alb demi
  • 7 fire de arpagic verde
  • 100 ml smantana
  • 15 gr unt
  • 2 lamai
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi de somon aromate cu arpagic verde:

Se scoate pielea somonului si se taie fasiute. Se spala prazul, in cazul de fata arpagicul si se taie felii, apoi se amesteca intr-un vas cu somonul. Se potriveste de sare si piper.


Se tapeteaza tava de cuptor cu pergament( hartie de copt), apoi cu o lingura se pun gramajoare din compozitia de somon. Stropim cu vinul fiecare cuib in parte.


Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute.


Scoatem cuiburile cu o spumiera si apoi le tinem la cald.


Strecuram printr-o sita sosul ce a ramas in tava.


Il turnam intr-o craticioara, adaugam untul, smantana si cinci fire de arpagic verde curatate si taiate bucatele. Potrivim de sare.


Pastram doua fire intregi pentru ornat.


Sosul se pune pe foc iute si se lasa sa scada cam 2/3 la foc iute.


Spalam lamaia o curatam de coaja apoi o feliem subtire.


Asezam pe farfurie cate trei felioare de lamaie punem deasupra cate un cuib de somon, apoi ornam cu coaja de lamaie taiata panglicute, arpagic taiat marunt si servim sosul separat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de somon aromate cu arpagic verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (61)

mihaelar63 1

25.05.2011, 09:51

O reteta care poate sta si pe o masa regala

RuxyRux 1

25.05.2011, 12:18

antici_gabytza, multumesc

RuxyRux 1

25.05.2011, 12:18

Mihaela...esti o draguta...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon la tigaie