Cuiburi de viespi

de Anamaria7 in Dulciuri, 24 Aug 2009 | 6941 vizualizari

 

Mereu cand eram mai mica imi cumparam asa ceva de la patiserie si imi placea la nebunie sa desfac cuibuletul ca pe o rola :))

 

INGREDIENTE

  • 300ml lapte
  • 50ml ulei
  • 5 galbenusuri
  • 1/2 lgt sare
  • 30g zahar
  • 1 esenta de rom
  • coaja de la o lamaie
  • 575g faina
  • Pentru uns: 200g unt + 100g zahar [+ nuca si/sau mac]
  • Pentru insiropat: 125ml lapte + 150g zahar + 1 pliculet de zahar vanilinat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi de viespi:

Se pun in MP in ordinea urmatoare ingredientele: lichidele (lapte, ulei, esenta de rom, galbenusuri), apoi faina, sarea, zaharul si coaja de lamaie. Se framanta timp de 20 de minute si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.


Pe o suprafata presarata cu faina se intinde cu facaletul o foaie dreptunghiulara mai subtire de 0.5 cm. Se freaca untul cu zaharul pentru uns [si nuca/macul daca se doreste] si se intinde pe foaie in strat uniform. Foaia se ruleaza, iar din forma obtinuta se taie bucati de cca. 5cm lungime.


In tava tapetata cu unt si faina, bucatile de aluat se asaza in picioare (cu taietura in jos) si se ung cu un galbenus amestecat cu o lingurita de lapte. Tava se tine in cuptor la 180 C pana se rumenesc (aproape ca isi dubleaza volumul, asa ca asezati-i destul de departati). Cind sint aproape gata se insiropeaza cu amestecul de lapte, zahar si vanilie si se mai dau 5 minute la cuptor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de viespi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Miha 1

26.08.2009, 00:08

Eu cred ca are,altfel nu s-ar lasa la dospit! Probabil ca Anamaria a uitat sa precizeze.

vero_closca 1

18.09.2010, 13:42

Anamaria7 1

18.09.2010, 16:18

vaiiiiiiii, ce veche e reteta si numai acum am vazut ca am uitat sa spun de drojdie ma scuzati, bucatarasilor! sigur ca trebuie, 20 gr muiate in laptele caldut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si mar