Cupcakes cu ciocolata si frisca

de Criss in Prajituri, 24 Oct 2011 | 3834 vizualizari

 

Reteta de la Gaby_d. Merci Gabita, pupici.
(eu i-am schimbat doar denumirea, le-am zis cupcakes ca nu prea seamana cu madlemele. :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • -3 oua 
  • -200 g faina 
  • -100 gr zahar pudra 
  • -o lingurita praf copt 
  • -100 gr unt moale 
  • -60 ml lapte
  • Pentru sirop:
  • -100 ml apa
  • -1 lingura cu varf zahar
  • -esenta de rom
  • Pentru ornat:
  • -crema ganache de ciocolata obtinuta din 90 g ciocolata amaruie (Kandia am pus eu) si 150 ml frisca
  • -150 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu ciocolata si frisca:

Se pun toate ingredientele intr-un bol si se mixeaza.Rezulta un amestec cremos, lucios. (vezi poza)


Compozitia rezultata se repartizeaza uniform in formele de vriose in care am pus cosulete de hartie. Din aceasta cantitate ies fix 12 bucati. Se coc briosele 25 minute, apoi se scot, se lasa sa se raceasca.


Cu un bat de frigarui am intepat din loc in loc briosele :) si le-am insiropat. Le-am ornat cu crema ganache si cu frisca, apoi fiindca am gasit niste resturi de ciocolata cu lapte, am topit-o, am pus-o intr-o punga si am spritat ciocolata peste briosele motate. :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Criss 1

25.10.2011, 08:46

Multumesc dragele mele.

MIUTA 1

28.10.2011, 15:08

Wauuuu

Criss 1

28.10.2011, 15:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana