Prajitura cu branza si prune

de Oana in Prajituri, 26 Iul 2009 | 15935 vizualizari

 

Aluatul cu branza de vaci este delicios si pe placul copiilor! Se poate face prajitura cu orice tip de fructe, cu mere sau fructe de padure.

 

INGREDIENTE

        Aluat:
  • 350 g branza de vaci
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri rase cu zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingurita coaja de lamaie
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri lapte
       Umplutura:
  • 1 kg prune
        Firimituri:
  • 100 g unt moale
  • 200 g faina
  • 100 g zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si prune:

Branza se da prin sita sau se paseaza bine cu blenderul. Fructele se spala, se scot samburii si se taie felii mai groase.


Se incalzeste cuptorul si se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt.


Se amesteca intr-un castron faina cu praful de copt, sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separat, in alt castron, se amesteca branza de vaci cu oul, uleiul si laptele. Se adauga amestecul de branza peste faina si se framanta cu mana pana se obtine o bila. Se mai presara din cand in cand putina faina, sa nu se lipeasca aluatul de maini.


Se intinde aluatul direct pe hartia de copt, apoi se transfera in tava. Se aseaza deasupra feliile de prune, una langa alta, precum tiglele.


Se pregateste repede aluatul pentru firimituri, amestecand ingredientele cu mana. Se presara apoi peste fructe si se baga tava in cuptor, pe gratarul din mijloc, 20 de minute.

 

TIPS-URI

1

Aluatul trebuie copt imediat dupa prelucrare, altfel praful de copt isi pierde proprietatile.

2

Daca faceti prajitura cu mere, in firimiturile de deasupra se pune o lingurita de scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

alinutza84 1

21.09.2012, 22:08

Buna,

Cum se prepara firimiturile?

Multumesc!

Oana 1

23.09.2012, 18:06

Alinutza, scrie in modul de preparare al retetei.

ralu_ca 1

06.08.2014, 15:00

excelenta !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de pui cu masline
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Amandina