Prajitura cu branza si prune

de Oana in Prajituri, 26 Iul 2009 | 14580 vizualizari

 

Aluatul cu branza de vaci este delicios si pe placul copiilor! Se poate face prajitura cu orice tip de fructe, cu mere sau fructe de padure.

 

INGREDIENTE

        Aluat:
  • 350 g branza de vaci
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri rase cu zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingurita coaja de lamaie
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri lapte
       Umplutura:
  • 1 kg prune
        Firimituri:
  • 100 g unt moale
  • 200 g faina
  • 100 g zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si prune:

Branza se da prin sita sau se paseaza bine cu blenderul. Fructele se spala, se scot samburii si se taie felii mai groase.


Se incalzeste cuptorul si se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt.


Se amesteca intr-un castron faina cu praful de copt, sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separat, in alt castron, se amesteca branza de vaci cu oul, uleiul si laptele. Se adauga amestecul de branza peste faina si se framanta cu mana pana se obtine o bila. Se mai presara din cand in cand putina faina, sa nu se lipeasca aluatul de maini.


Se intinde aluatul direct pe hartia de copt, apoi se transfera in tava. Se aseaza deasupra feliile de prune, una langa alta, precum tiglele.


Se pregateste repede aluatul pentru firimituri, amestecand ingredientele cu mana. Se presara apoi peste fructe si se baga tava in cuptor, pe gratarul din mijloc, 20 de minute.

 

TIPS-URI

1

Aluatul trebuie copt imediat dupa prelucrare, altfel praful de copt isi pierde proprietatile.

2

Daca faceti prajitura cu mere, in firimiturile de deasupra se pune o lingurita de scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

alinutza84 1

21.09.2012, 22:08

Buna,

Cum se prepara firimiturile?

Multumesc!

Oana 1

23.09.2012, 18:06

Alinutza, scrie in modul de preparare al retetei.

ralu_ca 1

06.08.2014, 15:00

excelenta !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu dovlecei si urda

de Rocsi 9

ieri la 22:07

Covrigi de casa

ieri la 14:30

RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu mere si pere