Cupcakes cu lamaie si topping de ciocolata alba

de Brindusa in Prajituri, 27 Ian 2010 | 2748 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru 24 cupcakes

  • 300 g unt
  • 300 g zahar
  • 5 oua
  • 400 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • putina vanilie
  • 2- 3 lingurite coaja de lamaie rasa
  • 200 g ciocolata alba, pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu lamaie si topping de ciocolata alba:

Incalzeste cuptorul la 180 grade. Pune hartii in 24 forme mici de cupcakes.


Amesteca untul taiat cubulete cu zaharul, pana se face ca o spuma. Pune ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Pune vanilia, zeama si coaja de lamaie si amesteca.


Cerne faina printr-o sita impreuna cu praful de copt si bicarbonatul. Adauga-le in compozitia cu oua si amesteca pana se omogenizeaza.


Cu lingurita pune compozitia in forme, cam 2/3 pentru ca ele cresc. Pune-le in cuptor, chiar si pe 2 nivele. Lasa-le cam 20 minute, sau pana cand scobitoarea iese curata.


Pune ciocolata taiata mic intr-un castron, iar castronul in apa fierbinte. Topeste ciocolata si unge cu ea prajiturile. Pune deasupra bomboane colorate.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu lamaie si topping de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Rocsi 1

27.01.2010, 14:19

arata bine si sunt convinsa k sunt delicioase....

Brindusa 1

27.01.2010, 20:47

dragile mele colege virtuale, va trimit niste prajituri pe masura (adica virtuale)

ionela2682 1

11.02.2010, 12:33

ce vesele par! mai ai? astept.......

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ceviche Tico de pescado (peste)