Cupe cu crema de branza

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2013 | 1036 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 380 g faina (plus extra pentru intins)
  • 200 g lapte prins/iaurt
  • 80 ml ulei
  • 1 ou marimea XXL
  • 1 lgt condiment pizza
  • 1 lgt mix de legume uscate bio
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt otet
  • 1 varf de cutit de ienibahar macinat
  • 1/2 lgt sare
  • Umplutura
  • 150 g branza din iaurt proaspata
  • 150 g crema de branza - Ceva Fin Cremos cu smantana
  • 140 g crema de branza - Ceva Fin Pufos
  • 1 lg cu varf smantana
  • 80 g ardei gras rosu
  • 12 bucatele branzica calcica - miez de lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupe cu crema de branza:

1. Amestecam toate ingredientele si framanatam. Rezulta un aluat usor lipicios.

2. Pudram o folie alimentara cu faina si invelim aluatul in ea.

3. Introducem aluatul in frigider minim 12 ore ca aromele sa se intrepatrunda mai bine. La mine a stat 2 zile :D.

4. Preincalzim cuptorul la 190-200°C.

5. Ungem o forma de briose cu unt si o tapetam cu faina.

6. Pudram cu faina masa de lucru, intindem aluatul intr-o foaie subtire, taiem cercuri cu ajutorul unei forme de 10 cm diametru. Intindem din nou fiecare cerc, iar apoi il punem in forma de briose. 

7. Punem in centrul fiecarei cupe orez, sau boabe de fasole, sau margele de ceramica.   8. Introducem in cuptor timp de 10-20 min (depinde de cuptor ;). Cand s-au rumenit le scoateti din cuptor si incercati sa scoateti orzul sau ce ati pus in ele, apoi le lasati la racit.

Eu am facut si cateva stelute din putin aluat, pe care le-am copt odata cu cupele.

 Umplutura si asamblare:

1. Amestecam branzeturile, in afara de branza calcica cu smantana.

2. Taiem ardeiul cubulete si il incorporam in crema de branzeturi.   3. Punem in fiecare cupa cate o bucatica de branza calcica si cate o lingura de umplutura. Deaspra punem cate un biscuitel, sau cate o bucata de ardei gras.

 

 

TIPS-URI

1

Ar fi bine sa puneti cate o bucatica de hartie de copt in cupe inainte de a pune orezul. Eu n-am pus si din cauza asta orezul s-a cam infipt in aluat, de a trebuit sa il scot cu scobitoarea :))

2

Condimentul de pizza folosit de mine contine numai ierburi uscate si este de la Fuchs.

3

Puteti pune orice fel de crema de branza.

4

Daca nu aveti suficient timp, puteti lasa aluatul numai 10-30 min la temperatura camerei si apoi sa il prelucrati.

RETETA IN IMAGINI

Cupe cu crema de branza-0
Cupe cu crema de branza-1
Cupe cu crema de branza-2
Cupe cu crema de branza-3
Cupe cu crema de branza-4
Cupe cu crema de branza-5
Cupe cu crema de branza-6
Cupe cu crema de branza-7
Cupe cu crema de branza-8

COMENTARII (17)

_Alina_

_Alina_ 1

20.01.2013, 10:53

Va multumesc!
Buni, primiti chiar daca nu stati la rand ca imi sunteti dragi.

diaconta

diaconta 1

20.01.2013, 11:50

faine

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

20.01.2013, 12:37

Cât de mult îmi plac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!