Tarta cu ciuperci si branza

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 30 Noi 2010 | 5818 vizualizari

 

Branza aromeaza tarta apetisanta cu ciuperci si smantana dulce....delicioasa....

 

INGREDIENTE

  • Aluat tarta: Se obtin 300 gr aluat tarta...  
  • 175 gr faina
  • un varf cutit sare
  • 85 gr unt
  • 1 ou batut
  • 2 linguri apa rece  
  • compozitie tarta:
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingura ulei palmier
  • 1 ceapa
  • 500 gr ciuperci
  • 3 oua
  • 200 ml smantana
  • 125 gr branza( Gruyere sau Feta)
  • un sfert lingurita sare
  • piper
  • nucsoara( daca o iubiti)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci si branza:

Aluatul:

Se pune faina intr-un vas, sarea si untul si se amesteca pana se obtine un aluat faramicios( firmituri).

Se face o gropita in mijloc si se pune oul si apa. Se amesteca usor si e foarte probabil sa mai fie nevoie de putina faina sa se lege un aluat bun si usor manevrabil.

Se pune aluatul pe o suprafata infainata s se mai framanta un minut.

Se intinde o foaie rotunsa sugicienta pentru a captusi o tava de 25 cm, se pune aluatul in forma apasand bine marginile ondulate si se taie surplusul.

Se pune tava la frigider 20 de min.

Intre timp, se preincalzeste cuptorul la 220 grade.

Intr-o tigaie se toarna uleiul, se pune ceapa feliata la rumenit , apoi ciupercile si se amesteca cinci minute cu grija sa nu se arda. Se lasa la racorit.

Se scoate tava de la rece cu tarta si se coace 15 min.

Dupa 15 min se reduce focul la 180 grade, se pune un strat de branza in tava peste aluat, se acopera cu compozitia de ciupercute, apoi din nou restl de branza si apoi amestecul de ou si smantana sare si putin piper.

Se coace 20-30 de min...pana tarta se incheaga bine.

E superba!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

madi_marin 1

01.12.2010, 09:47

wooow.....cat de bine arataaaa.....

MotanLaOale 1

02.12.2010, 09:23

buna bunutza

Ligia Bxl 1

07.12.2010, 12:43

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Poienita cu ciuperci