Tarta cu ciuperci si branza

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 30 Noi 2010 | 2904 vizualizari

 

Branza aromeaza tarta apetisanta cu ciuperci si smantana dulce....delicioasa....

 

INGREDIENTE

  • Aluat tarta: Se obtin 300 gr aluat tarta...  
  • 175 gr faina
  • un varf cutit sare
  • 85 gr unt
  • 1 ou batut
  • 2 linguri apa rece  
  • compozitie tarta:
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingura ulei palmier
  • 1 ceapa
  • 500 gr ciuperci
  • 3 oua
  • 200 ml smantana
  • 125 gr branza( Gruyere sau Feta)
  • un sfert lingurita sare
  • piper
  • nucsoara( daca o iubiti)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci si branza:

Aluatul:


Se pune faina intr-un vas, sarea si untul si se amesteca pana se obtine un aluat faramicios( firmituri).


Se face o gropita in mijloc si se pune oul si apa. Se amesteca usor si e foarte probabil sa mai fie nevoie de putina faina sa se lege un aluat bun si usor manevrabil.


Se pune aluatul pe o suprafata infainata s se mai framanta un minut.


Se intinde o foaie rotunsa sugicienta pentru a captusi o tava de 25 cm, se pune aluatul in forma apasand bine marginile ondulate si se taie surplusul.


Se pune tava la frigider 20 de min.


Intre timp, se preincalzeste cuptorul la 220 grade.


Intr-o tigaie se toarna uleiul, se pune ceapa feliata la rumenit , apoi ciupercile si se amesteca cinci minute cu grija sa nu se arda. Se lasa la racorit.


Se scoate tava de la rece cu tarta si se coace 15 min.


Dupa 15 min se reduce focul la 180 grade, se pune un strat de branza in tava peste aluat, se acopera cu compozitia de ciupercute, apoi din nou restl de branza si apoi amestecul de ou si smantana sare si putin piper.


Se coace 20-30 de min...pana tarta se incheaga bine.


E superba!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

madi_marin 1

01.12.2010, 09:47

wooow.....cat de bine arataaaa.....

MotanLaOale 1

02.12.2010, 09:23

buna bunutza

Ligia Bxl 1

07.12.2010, 12:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei si ciuperci la cuptor