Bretzel sau covrig nemtesc

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 18 Mai 2016 | 1270 vizualizari

 

Exista numeroase discutii despre originea covrigilor, de asemenea si despre originea numelui, majoritatea istoricilor fiind de acord ca au fost inventati de catre calugarii germani.
Covrigul a fost folosit drept emblema brutarilor si mai apoi a breslelor acestora din zonele sudice din Germania si s-au pastrat pana in secolul al XII-lea.
In Biserica Catolica, covrigii erau considerati ca avand o semnificatie religioasa datorita ingredientelor si a formei. Covrigii erau realizati dupa o retea simpla folosind faina si apa pentru a putea fi mancati pe perioada postului.
Desi nu la fel de popular ca si printre germani si americani, covrigii cu bucle sunt cunoscuti si in alte tari europene si in alte tari din jurul lumii. In Cehia covrigul este cunoscut sub numele de “preclik”, in Finlanda ca si “viipurinrinkeli”, iar in Slovacia este numit “praclik”. Spaniolii, francezii, si italieni ii numesc “pretzel”, “bretzel” sau “brezel”, norvegienii si danezii il numesc “kringle”, polonezii ii spun “precel”, in maghiara si croata este numit “perec”, iar in sarba i se spune “pereca”.
In Romania, covrigul este un aliment fast-food foarte popular in zonele urbane si, de asemenea, un cadou de sarbatori. (sursa: http://www.cineainventat.ro/)

 

INGREDIENTE

  • 400 g de făină
  • 5 g de sare
  • 10 cl lapte călduț
  • 10 cl de apă călduță
  • 1 plic mic de drojdie uscata
  • 50 g de unt moale
  • sare de mare, seminte de floarea soarelui, semințe de susan alb, semințe de mac
  • 10-15 g bicarbonat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bretzel sau covrig nemtesc:

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina.


Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,untul moale, maiaua si sarea. Amestecam totul bine. Turnam laptele si apa calduta pana se incorporeaza tot.


Framantam cca 10-15 minute. Lasam la dospit 2 ore.


Aluatul dospit se framanta un pic si se imparte in bucati de aproximativ 40-45 g.


Din fiecare bucata se intinde un baton lung de 40 cm. Se plaseaza in forma de U,


Invartim bratele si le intoarcem. Lipim varfurile.


Lasati-i sa creasca timp de 20 de minute într-un loc cald.


Puneti covrigii la frigider timp de 30 minute sa se-ntareasca un pic.


Intr-o cratiță destul de mare puneti la fiert apa cui bicarbonatul de sodiu .


Apa trebuie să fiarbă incet. Puneți 2-3 covrigi, lasati-i sa fiarba pana se ridica la suprafata. Scoateti covrigii pe o hartie absorbanta. Fierbeti toti covrigii.


Se încălzește cuptorul la 240 ° C.


Se pun covrigii pe o placa unsa. Presarati peste covrigi sare de mare, seminte ....


Se dau la cuptor timp de 10 minute,


Atunci când sunt rumeniti, se scot din cuptor și se lasa sa se raceasca pe un grill


Puteti servi ..........



http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/05/bretzel-sau-covrig-nemtesc.html


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bretzel sau covrig nemtesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

stefy_a 1

19.05.2016, 07:50

AndrutzaP 1

19.05.2016, 09:23

Sunt foarte buni.

-Marius- 1

19.05.2016, 13:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu porumb