Cupe cu spuma de zmeura

de alba_zori in Dulciuri, 21 Iun 2013 | 2471 vizualizari

 

Un desert delicios si potrivit cand nu stim ce sa facem la repezeala,e gata in cateva miscari si face o impresie sper buna fata de toti!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr zmeura
  • 5 albusuri mari
  • 150 gr zahar
  • un praf de sare
  • 6 gr foi de gelatina
  • 30 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupe cu spuma de zmeura:

Mai intai de toate am mixat foarte bine zmeura si am strecurat-o de seminte.


Am pus albusurile pe baie de aburi cu zaharul si praful de sare la incalzit, amestecand mereu, pana incepe sa faca spuma.Am luat de pe foc si am pus intr-un bol mare si rece (sau pe ceva rece) si am mixat pana a devenit o spuma lucioasa si care scrie.


Am pus foile de gelatina la inmuiat in apa foarte rece pentru 10 minute,pana si-au marit volumul mult,dupa aceea le-am strans in mana ca sa scot apa din foi.


Am pregatit o craticioara cu putina apa si ceva din pireul de zmeura si cu gelatina am incalzit-o putin pana s-a inmuiat si devenit un sirop,dar nu l-am lasat sa fiarba,am incorporat pireul de zmeura tot si apoi cu spuma de albusuri invartind de jos in sus ca sa ramana spuma tare.


Daca nu amestecam foarte bine poate ramane un strat de gelatina de zmeura la fundul cupelor si apoi sa faca legatura cu spuma,deliciooooos rau!si fara seminte,e nemaipomenit gustul,am decorat cu cateva zmeurici mai frumusele.


Am lasat la frigider pana n-am mai putut rezista tentatiei...


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupe cu spuma de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

alba_zori 1

26.06.2013, 23:03

multumesc dragutele mele,va pup

mena29 1

01.07.2013, 14:15

Aurelia 07_07 1

01.07.2013, 14:18

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Spuma de zmeura