Cupe cu spuma de zmeura

de alba_zori in Dulciuri, 21 Iun 2013 | 1717 vizualizari

 

Un desert delicios si potrivit cand nu stim ce sa facem la repezeala,e gata in cateva miscari si face o impresie sper buna fata de toti!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr zmeura
  • 5 albusuri mari
  • 150 gr zahar
  • un praf de sare
  • 6 gr foi de gelatina
  • 30 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupe cu spuma de zmeura:

Mai intai de toate am mixat foarte bine zmeura si am strecurat-o de seminte.


Am pus albusurile pe baie de aburi cu zaharul si praful de sare la incalzit, amestecand mereu, pana incepe sa faca spuma.Am luat de pe foc si am pus intr-un bol mare si rece (sau pe ceva rece) si am mixat pana a devenit o spuma lucioasa si care scrie.


Am pus foile de gelatina la inmuiat in apa foarte rece pentru 10 minute,pana si-au marit volumul mult,dupa aceea le-am strans in mana ca sa scot apa din foi.


Am pregatit o craticioara cu putina apa si ceva din pireul de zmeura si cu gelatina am incalzit-o putin pana s-a inmuiat si devenit un sirop,dar nu l-am lasat sa fiarba,am incorporat pireul de zmeura tot si apoi cu spuma de albusuri invartind de jos in sus ca sa ramana spuma tare.


Daca nu amestecam foarte bine poate ramane un strat de gelatina de zmeura la fundul cupelor si apoi sa faca legatura cu spuma,deliciooooos rau!si fara seminte,e nemaipomenit gustul,am decorat cu cateva zmeurici mai frumusele.


Am lasat la frigider pana n-am mai putut rezista tentatiei...


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupe cu spuma de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

alba_zori 1

26.06.2013, 23:03

multumesc dragutele mele,va pup

mena29 1

01.07.2013, 14:15

Aurelia 07_07 1

01.07.2013, 14:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spuma de zmeura