Colacei pentru Inaltare

de mamaieelena in Dulciuri, 4 Iun 2011 | 3297 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 gr.faina
  • 250 ml.lapte
  • 4 linguri cu zahar
  • 1/2 drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua
  • 1 fiola cu rom
  • 2 pachetele cu zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 60 gr.margarina topita
  • pentru uns pe deasupra
  • 1 ou ,
  • 1 lingura cu miere
  • 1 lingura cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colacei pentru Inaltare:

Intr-un lighean se cerne faina si separat intr-o cratita se pune laptele la incalzit, dar nu prea mult deoarece in el vom pune restul de ingrediente. Amestecam bine, apoi punem treptat peste faina amestecand continuu cu o lingura de lemn pana la un moment cand nu se mai poate si se ia aluatul la framantat cu mana . Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul si dam drumul la cuptor la o temperatura de 180 grade.


Pe masa punem ulei si formam colaceii din aluat. Se pun in tava de aragaz pe hartia de copt si mai lasam sa creasca inca 15 minute. Inainte de a-i pune la cuptor se ung cu ou ,lapte, miere toate amestecate . Cand s-au rumenit frumos se scot si se dau iar cu miere pe deasupra .


Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Colacei pentru Inaltare" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

kamy 1

05.06.2011, 20:00

vreaaaaau

jolygina 1

07.06.2011, 13:22

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 08:15

wow ce frumosi sunt

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Urși de mamaliga cu branza

de RODIMUR 5

ieri la 19:36

Salata de cruditati

de Oana 9

ieri la 14:09

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

pe 15.10 la 22:37

Desert prajitura cu mere si branza

de Rocsi 9

pe 15.10 la 21:36

RETETA RECOMANDATA
Colacei polonezi