Colacei pentru Inaltare

de mamaieelena in Dulciuri, 4 Iun 2011 | 3634 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 gr.faina
  • 250 ml.lapte
  • 4 linguri cu zahar
  • 1/2 drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua
  • 1 fiola cu rom
  • 2 pachetele cu zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 60 gr.margarina topita
  • pentru uns pe deasupra
  • 1 ou ,
  • 1 lingura cu miere
  • 1 lingura cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colacei pentru Inaltare:

Intr-un lighean se cerne faina si separat intr-o cratita se pune laptele la incalzit, dar nu prea mult deoarece in el vom pune restul de ingrediente. Amestecam bine, apoi punem treptat peste faina amestecand continuu cu o lingura de lemn pana la un moment cand nu se mai poate si se ia aluatul la framantat cu mana . Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul si dam drumul la cuptor la o temperatura de 180 grade.


Pe masa punem ulei si formam colaceii din aluat. Se pun in tava de aragaz pe hartia de copt si mai lasam sa creasca inca 15 minute. Inainte de a-i pune la cuptor se ung cu ou ,lapte, miere toate amestecate . Cand s-au rumenit frumos se scot si se dau iar cu miere pe deasupra .


Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Colacei pentru Inaltare" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

kamy 1

05.06.2011, 20:00

vreaaaaau

jolygina 1

07.06.2011, 13:22

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 08:15

wow ce frumosi sunt

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Colacei polonezi