Cupola cu crema de iaurt, mascarpone si piersici

de marcelalidia22 in Torturi, 8 Iul 2015 | 1812 vizualizari

 

Un tort care va poate racori in zilele calde de vara

 

INGREDIENTE

  • 1 disc de blat de Colomba de 1,5 cm grosime 
  •  2 iaurturi natur de 150 g / fiecare
  • 1 mascarpone de 250 g 
  •  150 g zahar
  • 1 cutie mare de compot de piersici
  • 1 ½ lg.de gelatina in granule
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupola cu crema de iaurt, mascarpone si piersici:

Se taie un disc dintr-o Colomba ( cozonac italian ) de grosimea de 1,5 cm.

Se amesteca mascarponele cu zaharul si iaurtul natur impreuna. Se da apoi la rece timp de 30 minute  ca sa se nu fie prea moale.

Intre timp se taie marunt piersicile din compot deja scurse de sirop.

Intr-un pahar se prepara gelatina cu 1/2 de apa in pahar si se amesteca putin sa nu faca cocoloase, si se lasa 2-3 minute sa se umfle gelatina.

Se scoate crema din frigider si se adauga piersicile taiate marunt si se amesteca.

Apoi se adauga si gelatina si se amesteca impreuna cu crema.

Se prepara un bol din sticla de salata de fructe in care se pune pelicola in interiorul bolului ca sa se poata rasturna mai bine tortul pe farfurie.

In bol se toarna crema de iaurt,mascarpone si piersici si peste se adauga discul de cozonac Italian “ Colomba ”.

Se da la frigider pana in ziua urmatoare.

Pofta buna!

P.S. In loc de colomba ( cozonacul italian ) se poate pune si Blat din Pan de Spagna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupola cu crema de iaurt, mascarpone si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cupola cu crema de iaurt, mascarpone si  piersici-0
Cupola cu crema de iaurt, mascarpone si  piersici-1

COMENTARII (5)

Rocsi

Rocsi 1

08.07.2015, 21:53

mihaelar63

mihaelar63 1

09.07.2015, 03:35

MotanLaOale

MotanLaOale 1

09.07.2015, 09:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03