Cupola cu crema de iaurt, mascarpone si piersici

de Krystal in Torturi, 8 Iul 2015 | 4022 vizualizari

 

Un tort care va poate racori in zilele calde de vara

 

INGREDIENTE

  • 1 disc de blat de Colomba de 1,5 cm grosime 
  •  2 iaurturi natur de 150 g / fiecare
  • 1 mascarpone de 250 g 
  •  150 g zahar
  • 1 cutie mare de compot de piersici
  • 1 ½ lg.de gelatina in granule
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupola cu crema de iaurt, mascarpone si piersici:

Se taie un disc dintr-o Colomba ( cozonac italian ) de grosimea de 1,5 cm.

Se amesteca mascarponele cu zaharul si iaurtul natur impreuna. Se da apoi la rece timp de 30 minute  ca sa se nu fie prea moale.

Intre timp se taie marunt piersicile din compot deja scurse de sirop.

Intr-un pahar se prepara gelatina cu 1/2 de apa in pahar si se amesteca putin sa nu faca cocoloase, si se lasa 2-3 minute sa se umfle gelatina.

Se scoate crema din frigider si se adauga piersicile taiate marunt si se amesteca.

Apoi se adauga si gelatina si se amesteca impreuna cu crema.

Se prepara un bol din sticla de salata de fructe in care se pune pelicola in interiorul bolului ca sa se poata rasturna mai bine tortul pe farfurie.

In bol se toarna crema de iaurt,mascarpone si piersici si peste se adauga discul de cozonac Italian “ Colomba ”.

Se da la frigider pana in ziua urmatoare.

Pofta buna!

P.S. In loc de colomba ( cozonacul italian ) se poate pune si Blat din Pan de Spagna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupola cu crema de iaurt, mascarpone si piersici" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de smantana