Tort de capsuni cu crema de branza

de adriana65 in Torturi, 10 Iun 2009 | 4979 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingredinete pentru blat:
  • - 2 oua
  • - 2 linguri de faina
  • - 2 linguri de zahar
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 1 plic zahar vaniliat
  • Ingredinete pentru crema:
  • - 650 g capsuni
  • - 1 plic de gelatina alba
  • - 60 g zahar
  • - 1 plc zahar vaniliat
  • - 200 g branza fina de vaci
  • - 200 g smantana dulce
  • - 100 ml lapte
  • - 200 g frisca
  • - 100 g gem de capsuni
  • - 1 plic Tort Gelee rosu
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de capsuni cu crema de branza:

Am preparat blatul de tort astfel: cele doua oua le-am separat, am batut albusurile cu zaharul, apoi am adaugat faina, treptat, amestecata cu praful de copt. Am pus compozitia intr-o tava de tort cu diametrul de 24 cm si am dat la cuptor, pentru aproximativ 20 - 25 minute.
In timp ce blatul era la copt am pus la inmuiat gelatina, conform instructiunilor. Intr-un vas am pus la incalzit zaharul cu lapte si zaharul vaniliat, pana ce s-a topit zaharul. Am luat vasul de pe foc si am pus inauntru gelatina.

Branza de vaci cu smantana si putin zahar le-am amestecat impreuna; separat am facut un piure din 100 g capsuni, pe care l-am adaugat la crema de branza, si toate le-am pus in crema de lapte cu vanilia si gelatina. Am omogenizat bine si am dat crema la frigider.

Restul de capsuni i-am taiat marunt.

Cand compozitia a inceput sa se intareasca am inglobat jumatate din frisca batuta, apoi capsunii taiati marunt.

Am inceput asamblarea tortului astfel: Peste blatul copt si racit am pus gemul de capsuni; blatul l-am transferat in forma de tort in care l-am copt, tapetata cu folie transparenta, apoi am turnat toata crema si am nivelat. L-am pus iar la frigider sa se intareasca crema.

Dupa cateva ore am scos tortul si l-am ornat cu frisca, capsuni, tort-gelee

Daca ti-a placut reteta noastra " Tort de capsuni cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Bucataras Dragos 1

11.06.2009, 13:46

5 furculite

adriana65 1

11.06.2009, 22:57

Multumesc bucataras

elena1988 1

02.02.2011, 17:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bezele cu cacao si nuci

de katty 6

ieri la 22:55

Fasole verde cu ciuperci si rosii

de katty 6

ieri la 22:50

Salata cu quinoa, dovlecel de gratar,avocado si ton

de katty 6

ieri la 22:00

Supa de spanac cu cartofi

de katty 6

ieri la 21:39

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Medovik cu visine si nuca