Tort de capsuni cu crema de branza

de adriana65 in Torturi, 10 Iun 2009 | 3585 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingredinete pentru blat:
  • - 2 oua
  • - 2 linguri de faina
  • - 2 linguri de zahar
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 1 plic zahar vaniliat
  • Ingredinete pentru crema:
  • - 650 g capsuni
  • - 1 plic de gelatina alba
  • - 60 g zahar
  • - 1 plc zahar vaniliat
  • - 200 g branza fina de vaci
  • - 200 g smantana dulce
  • - 100 ml lapte
  • - 200 g frisca
  • - 100 g gem de capsuni
  • - 1 plic Tort Gelee rosu
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de capsuni cu crema de branza:

Am preparat blatul de tort astfel: cele doua oua le-am separat, am batut albusurile cu zaharul, apoi am adaugat faina, treptat, amestecata cu praful de copt. Am pus compozitia intr-o tava de tort cu diametrul de 24 cm si am dat la cuptor, pentru aproximativ 20 - 25 minute.
In timp ce blatul era la copt am pus la inmuiat gelatina, conform instructiunilor. Intr-un vas am pus la incalzit zaharul cu lapte si zaharul vaniliat, pana ce s-a topit zaharul. Am luat vasul de pe foc si am pus inauntru gelatina.

Branza de vaci cu smantana si putin zahar le-am amestecat impreuna; separat am facut un piure din 100 g capsuni, pe care l-am adaugat la crema de branza, si toate le-am pus in crema de lapte cu vanilia si gelatina. Am omogenizat bine si am dat crema la frigider.

Restul de capsuni i-am taiat marunt.

Cand compozitia a inceput sa se intareasca am inglobat jumatate din frisca batuta, apoi capsunii taiati marunt.

Am inceput asamblarea tortului astfel: Peste blatul copt si racit am pus gemul de capsuni; blatul l-am transferat in forma de tort in care l-am copt, tapetata cu folie transparenta, apoi am turnat toata crema si am nivelat. L-am pus iar la frigider sa se intareasca crema.

Dupa cateva ore am scos tortul si l-am ornat cu frisca, capsuni, tort-gelee

 
Daca ti-a placut reteta noastra " Tort de capsuni cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Bucataras Dragos 1

11.06.2009, 13:46

5 furculite

adriana65 1

11.06.2009, 22:57

Multumesc bucataras

elena1988 1

02.02.2011, 17:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec marmorat
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort egiptean