Tort Diplomat

de Bucataras Medi in Torturi, 27 Apr 2014 | 5217 vizualizari

 

Reteta de crema am furat-o de Gaby...hihihi...multumesc Gabytzule!

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema
  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml smantana
  • 150 ml lapte
  • 200 gr ciocolata alba
  • doua plicuri gelatina
  • 650 gr frisca lichida
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4-5 mandarine
  • 2-3 kiwi
  • 2 banane
  • 2 piersici din compot
  • 1 cutie compot ananas (rondele)
  • 200 g piscoturi sampanie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Punem geletina la hidratat in 50 ml suc de la compot(8-10 min).


Intr-un vas cu fund dublu punem ouale si apoi zaharul. Amestecam iar apoi incorporam faina. Adaugam smantana si apoi putin cate putin laptele. Punem vasul pe foc (la foc mic) si amestecam continuu pana cand compozitia se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam ciocolata cubulete. Amestecam pana in momentul in care ciocolata se topeste complet. Adaugam gelatina in compozitia fierbinte si amestecam, apoi lasam la racit.


Se bate frisca lichida cu zaharul vanilat Cand compozitia s-a racit adaugam frisca.


Tapetam forma detasabila de tort cu folie transparenta. Fructele (mandarinele, kiwi, bananele) se curata de coaja. Kiwi si bananele se taie felii. Rondelele de ananas se taie in jumatate, piersicile se taie felii mai groase.


Insiropam piscoturile in siropul de la compotul de ananas. Peretii si partea de jos a formei se "imbraca" cu piscoturi. Peste piscoturile de pe fundul formei asezam felii de fructe peste care turnam jumatate din compozitia racita mai sus. Urmeaza un alt strat de felii de fructe (dupa preferinta) peste care turnam restul de crema. La final ornam tortul cu felii de fructe dupa placul fiecaruia.


Dam la frigider pentru 4-5 ore, dupa care scoatem din forma, taiem bucati potrivite si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Panacris 1

28.04.2014, 10:29

Lavinia 1

29.04.2014, 09:54

frumos

MOKUSKA 1

11.05.2014, 10:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!