Tort de Craciun

de butoiaurora76 in Torturi, 27 Dec 2012 | 7650 vizualizari

 

Tort de craciun cu blat ciocolatos, crema ganache de ciocolata alba, un strat cu migdale maruntite si un strat cu ananas.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • jumatate pahar cacao
  • 180 ml apa clocotita
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 280 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 360 g ciocolata alba
  • 500 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • migdale
  • ananas
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Craciun:

Apa clocotita se adauga la cacao si se amesteca pana se dizolva. Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar. Galbenusurile se bat si ele spuma cu 150 g zahar, se adauga putin cate putin uleiul ca sa se incorporeze complet, apoi cacao, ultima faina amestecata cu praful de copt. Aceasta compozitie se adauga la albusurile batute spuma, amestecand cu miscari de sus in jos. Se pune aluatul in forma de copt la cuptor la 180 de grade aprox. 40 de minute. Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se taie in trei parti egale.


Pentru crema am topit ciocolata in frisca lichida. Am pus si gelatina topita pe baie de aburi. Apoi ciocolata o las sa se raceasca eventual la frigider. Dupa ce s-a racit ea se intareste si o mixez ca sa se faca o crema pufoasa. Jumatate din cantitatea de ciocolata o amestec cu migdalele macinate si cu f putina esenta de migdale, cealalta jumatate cu ananas maruntit. Blatul il insiropez putin, apoi pun crema.


Deasupra am turnat o glazura de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

iri_iri 1

29.12.2012, 20:13

l-as manca in fiecare zi.........

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 11:14

babi5 1

30.09.2013, 20:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Foret Noir