Desert tort Raffaello

de Rocsi in Torturi, 14 Feb 2018 | 1237 vizualizari

 

Reteta cu dragoste!
Nu stiu cu ce sa incep, ca vreau sa zic multe despre acest tort, pentru ca a cucerit prea multa lume, dar totusi ca sa nu ma lungesc, o sa ma rezum doar la a spune ca este MINUNAT! Pot sa il repet de N ori, ca tot nu m-as satura de el!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 7 oua
    • 7 linguri zahar
    • 6 linguri ulei
    • 6 linguri lapte
    • 6 linguri nuca de cocos
    • 70 gr fulgi de migdale
    • 7 linguri faina
    • 1 praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru crema:
    • 500 gr mascarpone
    • 250 gr ciocolata alba
    • 50 ml lapte
    • 250 ml frisca lichida
    Pentru sirop:
    • 1 lingura cu varf nuca de cocos
    • 2 lingurite vanilie
    • 200-250 ml apa
    In plus:
    • 100 ml frisca lichida
    • 100 gr smantana de tara
    • fulgi de migdale
    • bomboane raffaello
    • 2-3 linguri nuca de cocos

Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Raffaello:

Incepeti cu prepararea siropului pentru a se raci. Intr-un ibric puneti nuca de cocos, apa, vanilia. Asezati ibricul pe foc, lasati sa dea in clocot. Dati deoparte siropul si lasati-l sa se raceasca.


Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, laptele, apoi nuca de cocos si fulgii de migdale macinati. Puneti faina, praful de copt, vanilia si amestecati bine. Albusurile le bateti cu un praf de sare pana devin spuma. Albusurile spuma le incorporati in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente. Impartiti compozitia in 3 boluri in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24 cm, turnati prima parte de compozitie. Introduceti tava in cuptorul incins, la 180 de grade pentru 10 minute, pana se coace foaia de blat. La fel procedati si cu celelalte foi. Cand sunt gata, le lasati sa se raceasca.


Crema: Ciocolata rupta bucatele o amestecati cu laptele. O puneti pe baie de aburi, amestecati continuu pana este complet topita ciocolata, apoi o dati deoparte. Intr-un bol puneti mascarponele, ciocoata topita si le mixati. Separat, mixati spuma, frisca rece. Puneti frisca peste crema de mascarpone cu ciocolata, amestecati bine cu o paleta. Impariti crema din ochi in 3 parti aproximativ egale. Asezati prima foaie de blat pe un platou si puneti un inel detasabil in jurul sau. Insiropatti prima foaie, puneti 1/3 din crema, o nivelati. Asezati iar foaie de blat, insiropati, crema, iar blat, iar insiropati si ultima parte de crema. Dati tortul la frigider 3-4 ore. Frisca lichida impreuna cu smantana, reci, le mixati pana obtineti o spuma. Scoateti tortul de la frigider dupa cele 3-4 ore, indepartati inelul. Imbracati marginile tortului in frisca, iar cu ajutorul unui pos, faceti o bordura din frisca pe margine. Deasupra presarati nuca de cocos si asezati bomboane raffaello, iar pe margine decorati cu fulgi de migdale. Pofta buna!

PS: Daca aveti lapte de cocos, puteti insiropa cu el foile de blat si nu mai pregatiti sirop.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Zamfira 1

21.02.2018, 08:35

-Licurici- 1

21.02.2018, 10:21

Minunat!

Rocsi 1

21.02.2018, 19:06

Melinda, Laura va multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si menta