Tort Diplomat

de miremirc in Torturi, 20 Sep 2011 | 35766 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 3 oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 3 lg ulei
  • 3 lg apa rece
  • 1 lgt rasa cu praf de copt
  • Crema :
  • 6 oua
  • 7 lg zahar
  • 200 ml lapte
  • 3 plicuri gelatina granule (30 g)
  • 400 ml frisca Hulala
  • fructe din compot (ananas, mandarine, etc.)
  • fructe proaspete ( kiwi, portocale, etc.)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Pentru blat : mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam pe rand uleiul, apa, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (d=26 cm) si dam la cuptor .

Pentru crema : galbenusurile le mixam spuma cu zaharul (cam 10 minute), adaugam apoi laptele treptat si punem cratita pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa compozitia si ajunge de consistenta unei smanatani.

Cele 3 plicuri de gelatina le hidratam in 100 ml apa rece; dupa 2 minute incorporam gelatina peste crema de oua si amestecam bine. Lasam crema sa se raceasca.

Albusurile le batem spuma tare si le adaugam peste crema de oua racita, amestecand cu o lingura de jos in sus.

Frisca o mixam si pe ea pana se intareste si o adaugam la compozitia de mai sus, amestecand cu lingura , de jos in sus.

Tava rotunda de tort o trecem printr-un jet de apa rece, o tapetam cu o folie alimentara, apoi asezam fructele care ne plac , turnam jumatate din crema, apoi inca un rand de fructe si restul de crema , iar la final asezam blatul.

Punem tortul la frigider pentru circa 6 ore sau de seara pana dimineata, apoi rasturnam tortul pe un platou , luam cu grija folia alimentara jos si putem taia tortul diplomat.

Absolut delicios ! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort aniversare Catelus alb