Tort Diplomat

de miremirc in Torturi, 20 Sep 2011 | 18212 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 3 oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 3 lg ulei
  • 3 lg apa rece
  • 1 lgt rasa cu praf de copt
  • Crema :
  • 6 oua
  • 7 lg zahar
  • 200 ml lapte
  • 3 plicuri gelatina granule (30 g)
  • 400 ml frisca Hulala
  • fructe din compot (ananas, mandarine, etc.)
  • fructe proaspete ( kiwi, portocale, etc.)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Pentru blat : mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam pe rand uleiul, apa, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (d=26 cm) si dam la cuptor .

Pentru crema : galbenusurile le mixam spuma cu zaharul (cam 10 minute), adaugam apoi laptele treptat si punem cratita pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa compozitia si ajunge de consistenta unei smanatani.

Cele 3 plicuri de gelatina le hidratam in 100 ml apa rece; dupa 2 minute incorporam gelatina peste crema de oua si amestecam bine. Lasam crema sa se raceasca.

Albusurile le batem spuma tare si le adaugam peste crema de oua racita, amestecand cu o lingura de jos in sus.

Frisca o mixam si pe ea pana se intareste si o adaugam la compozitia de mai sus, amestecand cu lingura , de jos in sus.

Tava rotunda de tort o trecem printr-un jet de apa rece, o tapetam cu o folie alimentara, apoi asezam fructele care ne plac , turnam jumatate din crema, apoi inca un rand de fructe si restul de crema , iar la final asezam blatul.

Punem tortul la frigider pentru circa 6 ore sau de seara pana dimineata, apoi rasturnam tortul pe un platou , luam cu grija folia alimentara jos si putem taia tortul diplomat.

Absolut delicios ! :)

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Diplomat-0
Tort Diplomat-1
Tort Diplomat-2
Tort Diplomat-3
Tort Diplomat-4
Tort Diplomat-5
Tort Diplomat-6
Tort Diplomat-7
Tort Diplomat-8
Tort Diplomat-9

COMENTARII (30)

Micutza Luana

Micutza Luana 1

18.11.2015, 12:27

arata asa de bine

Panacris

Panacris 1

18.11.2015, 20:04

dantes

dantes 1

19.11.2015, 06:28

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!