Cupola cu fructe si frisca

de Criss in Torturi, 6 Oct 2011 | 1983 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -3 oua
  • -160 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 lingura rasa de faina
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -300 ml lapte
  • -1 plic gelatina
  • -300 ml frisca
  • -1 cutie compot de ananas
  • -cateva capsuni
  • -1 banana
  • -1 pachet mic de piscoturi
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupola cu fructe si frisca:

Gelatina o punem la inmuiat in sirop de la compot. Capsunile le-am taiat in 4 si am pus peste ele o lingura de zahar sa se inmoaie putin si sa se indulceasca, pentru ca desi sunt frumoase si mari , sunt destul de tari si n-au niciun gust.

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, faina, coaja de lamaie si laptele si se fierb la foc mic amestecanf in continuu sa nu se prinda.


Cand crema e fiarta se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca bine pana se incorporeaza toata gelatina, apoi se adauga albusurile batute spuma. Se pune crema la frigider si cand s-a racit (atentie sa nu se intareasca!) se adauga frisca batuta si fructele taiate cubulete.


In bol punem folie alimentara si asezam rondelele de ananas, una pe mijloc si 5 pe peretii vasului. In mijlocul rondelelor punem cubulete de capsuni iar intre rondele asezam piscoturi insiropate.


Umplem bolul cu crema si deasupra asezam un strat de piscoturi insiropate. Acoperim cu folie si lasam in frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupola cu fructe si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Criss 1

07.10.2011, 08:34

Dia chiar nu-ti plac bananele? Curios. In schimb mie imi plac la nebunie.

diaconta 1

07.10.2011, 09:23

chiar nu-mi plac
sper ca Motanul sa nu fie dezamagit ca ai taiat banana bucati

adry88 1

07.10.2011, 15:49

ce fain arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu 2 creme de ciocolata