Curatenia de toamna

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2010 | 6759 vizualizari

 

:)))) ca sa nu mai lenevim acum cu voturile astea m-am gandit sa va croiesc eu o maturica si un foras ca sa va dau de lucru la bucatarie! acum lasand gluma la o parte , reteta este grozava, sursa de inspiratie este aluatul de grisine cu dovleac al Laurei Adameche, modelul meu de gospodina dar si de om! pupicei Laura! http://adamache-laura.blogspot.com/2010/10/grisine-de-dovleac.html

 

INGREDIENTE

  • aprox.400 g faina (mai puneti dupa caz pana nu se mai lipeste aluatul pe maini)
  • 12 g drojdie proaspata
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 1 varf cutit unt
  • 150 ml apa calduta
  • 150 g piure de dovleac copt
  • 2 linguri de susan
  • 25 ml ulei
Portii: 30
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curatenia de toamna:

Se prepara un aluat din faina in mijlocul careia punem drojdia dizolvata in putina apa calduta, apoi adaugam restul de apa si amestecam cu un tel nemetalic sau o lingurta de lemn cu gaura.

Separat curatam dovlecaul copt si il mixam intr-un blender cu o lingura de zahar.Piureul obtinut se va adauga la aluatul nostru si continuam amestecarea.

Aduagam si praful de sare, uleiul si untul.Framantam bine, scoatem din vas acum aluatul si-l framantam pe masa de lucru presarata cu faina.

Apoi rupem mici bucatele si le rulam in podul palmei realizand grisine lungi.Le tavalim prin susan.

Asezam o coala de hartie de copt pe o tava mare de cuptor si asezam acolo grisinele noastre.

Tava se introduce in cuptorul preincins si se lasa pana se rumensc grisinele.Eu le-am intors pe ambele parti.

Din o parte din aluat am realizat o maturica, o galetusa si un foras, asa ca pentru curatenia de toamna!:)) sper sa va placa, familia mea le-a rontait cu mare placere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Curatenia de toamna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

epurasha2bb 1

14.11.2010, 19:20

multumesc fetelor! mai dar harnice mai sunteti!

Pasiune pentru bucatarie 1

16.11.2010, 20:51

doamne ce idei grozave ai felicitari

epurasha2bb 1

18.11.2010, 08:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

pe 12.07 la 17:24

Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară

pe 12.07 la 16:17

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

pe 12.07 la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

pe 12.07 la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovleac cu cascaval