Curatenia de toamna

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2010 | 3597 vizualizari

 

:)))) ca sa nu mai lenevim acum cu voturile astea m-am gandit sa va croiesc eu o maturica si un foras ca sa va dau de lucru la bucatarie! acum lasand gluma la o parte , reteta este grozava, sursa de inspiratie este aluatul de grisine cu dovleac al Laurei Adameche, modelul meu de gospodina dar si de om! pupicei Laura! http://adamache-laura.blogspot.com/2010/10/grisine-de-dovleac.html

 

INGREDIENTE

  • aprox.400 g faina (mai puneti dupa caz pana nu se mai lipeste aluatul pe maini)
  • 12 g drojdie proaspata
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 1 varf cutit unt
  • 150 ml apa calduta
  • 150 g piure de dovleac copt
  • 2 linguri de susan
  • 25 ml ulei
Portii: 30
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curatenia de toamna:

Se prepara un aluat din faina in mijlocul careia punem drojdia dizolvata in putina apa calduta, apoi adaugam restul de apa si amestecam cu un tel nemetalic sau o lingurta de lemn cu gaura.


Separat curatam dovlecaul copt si il mixam intr-un blender cu o lingura de zahar.Piureul obtinut se va adauga la aluatul nostru si continuam amestecarea.


Aduagam si praful de sare, uleiul si untul.Framantam bine, scoatem din vas acum aluatul si-l framantam pe masa de lucru presarata cu faina.


Apoi rupem mici bucatele si le rulam in podul palmei realizand grisine lungi.Le tavalim prin susan.


Asezam o coala de hartie de copt pe o tava mare de cuptor si asezam acolo grisinele noastre.


Tava se introduce in cuptorul preincins si se lasa pana se rumensc grisinele.Eu le-am intors pe ambele parti.


Din o parte din aluat am realizat o maturica, o galetusa si un foras, asa ca pentru curatenia de toamna!:)) sper sa va placa, familia mea le-a rontait cu mare placere!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Curatenia de toamna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

epurasha2bb 1

14.11.2010, 19:20

multumesc fetelor! mai dar harnice mai sunteti!

Pasiune pentru bucatarie 1

16.11.2010, 20:51

doamne ce idei grozave ai felicitari

epurasha2bb 1

18.11.2010, 08:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 22:30

Prajitură de toamnă

ieri la 20:33

Paste gratinate cu pui, dovlecei și bacon

ieri la 19:30

 Fasole cu cârnați afumați de porc

de RODIMUR 5

ieri la 15:38

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei gratinati