Curcan cu morcovi si varza la cuptor

de anca_rm in Curcan, 10 Mar 2014 | 1019 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o bucata carne curcan
  • 2 legaturi de morcovi proaspeti
  • o jumate de varza alba
  • cativa cartofi
  • un pahar de vin alb sec (100 ml)
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu morcovi si varza la cuptor:

Curatam legumele si le spalam in jet de apa rece . Morcovii ii lasam intregi , la fel si cartofii . Varza o taiem felii cu cotor cu tot si nu foarte subtiri. Trebuie ca frunzele de varza sa se tina de cotor.


Carnea o spalam si pe ea si o crestam pe partea cu piele . Presaram bine sare si piper si ii facem un masaj bun . O asezam in tava cu pielea in jos si o punem la cuptorul incalzit la 180 grade pentru 20 minute.


Va iesi grasimea din ea .


Dupa acest timp in care carnea s-a gatit singura in cuptor scoatem tava, intoarcem carnea cu partea de jos in sus si asezam in jurul ei legumele .


Presaram sare pe legume ( nu le sarati inainte pentru ca sarea scoate apa din ele )si dam tava din nou la cuptor . Dupa 10 minute turnam paharul de vin alb si lasam pana cand este gata (inca jumate de ora).


Inainte sa scoateti din cuptor verificati daca sunt facute .



 

TIPS-URI

1

folositi pulpa sau aripi de curcan , e bun si pieptul dar va iesi mai sec

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu morcovi si varza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

loredanaaa 1

10.03.2014, 17:26

Rocsi 1

10.03.2014, 20:02

Bun si sanatos

_Alina_ 1

11.03.2014, 09:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Friptura de curcan in sos de vin cu gutui/mere