Friptura de curcan in sos de vin cu gutui/mere

de Doinavar in Curcan, 28 Feb 2013 | 3532 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa superioara de curcan mai mare (1,5 kg) sau chiar o jumatate de curcan mai mic
  • 2 gutui sau 3 mere
  • 4-5 cartofi
  • 1 capatana usturoi
  • 2 peperoni
  • 1 ceapa rosie
  • cateva stafide
  • 1 pahar de vin rosu sau 3 linguri otet balsamic
  • 1 rosie mai micuta sau cateva rosii cherry
  • unt cat o nuca
  • 4 linguri ulei
  • 8 boabe de ienibahar
  • 5 foi de dafin
  • 2 lingurite baza pentru mancaruri
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 lingura ketchup
  • sare, piper, cimbru, oregano
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan in sos de vin cu gutui/mere:

Se spala carnea si se pune intr-un lighenas, apoi se adauga ceapa curatata si taiata rondele subtiri, ienibaharul, cateii de usturoi necuratati si taiati in doua, un peperoni taiat bucati, stafidele, untdelemnul, foile de dafin, baza pentru mancaruri, ketchup, sare, piper, cimbru, oregano si vinul (otetul balsamic), cateva frunze de patrunjel. Tavaliti bine carnea prin baitz si lasati-o sa stea sa se aromeze si sa se marineze cel putin o ora. Ideal ar fi pana a doua zi. Din cand in cand intoarceti-o in baitz.


Pregatiti un fel de punga dintr-o folie de aluminiu (aveti nevoie de ~80 cm) pe care o indoiti in doua si inchideti bine capetele, introduceti in ea carnea si turnati deasupra tot baitzul de vin si condimente. Adaugati peste carne untul si gutuile taiate bucati potrivite, fara casuta de seminte. Daca nu aveti gutui proaspete, puteti folosi din compot, mere sau combinat. Inchideti bine punga de folie si puneti-o intr-o tava mai inaltuta in care turnati un litru de apa fierbinte cu putina sare, apoi dati tava la cuptorul preincalzit la foc mic, cam o ora.


Scoateti tava din cuptor, desfaceti folia si scoateti-o, adaugati in tava, cartofii taiati in lungime in bucati mai mari, gustati si daca mai trebuie condimentati sosul de vin, mai adaugati putina apa daca a scazut prea mult, acoperiti cu folia folosita, presarati cu cateva frunze de patrunjel si dati din nou tava la cuptor pentru o ora. Folia nu trebuie inchisa pe marginile tavii, doar sa stea deasupra ca sa protejeze.


In timp ce se face friptura, intoarceti de 2-3 ori carnea cu o furculita, de pe o parte pe alta ca sa se inmoaie si sa se rumeneasca pe toate partile. Nu uitati nici de cartofi: stropiti-i cu sos din tava. In ultimele 15 minute indepartati folia.


Asezati pe farfurii bucati de friptura, gutui, cartofi, sos de vin din tava si decorati cu peperoni, patrunjel verde, muraturi, etc. Pofta buna

 

TIPS-URI

1

Merge bine cu vin rosu demisec.

2

Cine doreste poate mixa sosul care ramane in tava cu o lingurita de faina si sa-l puna cateva minute pe foc sa se lege. Dar este bun si natur, cum a ramas in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan in sos de vin cu gutui/mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

ianculubita 1

28.02.2013, 15:29

Minunat!!

Bya Ralu 1

28.02.2013, 15:35

MotanLaOale 1

28.02.2013, 16:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Spata de porc coapta la multicooker