Melcisori cu carne si sos cu busuioc si oregano

de Ancutsa in Paste, 15 Oct 2019 | 2421 vizualizari

 

Imi plac mult pastele cu carne. Aceasta e una dintre variantele care imi place mult. De data aceasta am facut un sos cu busuioc si oregano, foarte aromat, iar pastele au iesit delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne de porc, tocata;
  • 400 g paste tip melcisori;
  • 400 g rosii pasate;
  • 1,1 l apa;
  • Sare, dupa gust;
  • Un varf de cutit busuioc uscat maruntit;
  • Un varf de cutit oregano uscat maruntit;
  • 120 g cascaval ras;
  • 50 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu carne si sos cu busuioc si oregano:

 

Se pun pastele la fiert intr-o oala cu un litru de apa, o lingurita rasa cu sare si o lingura de ulei si se preincalzeste cuptorul.

Se caleste carnea tocata intr-o tigaie cu putin ulei, se adauga sare, dupa gust si se rumeneste. Cand este bine patrunsa, se adauga 100 ml apa, busuioc si oregano si rosiile pasate. Se lasa sa fiarba cam 5 minute.

 Cand pastele sunt aproape fierte (nu trebuie fierte mult, pentru ca vor sta destul si la cuptor), se iau de pe foc, se scurg, se toarna intr-o tava adanca, unsa cu ulei. Se toarna si carnea cu sosul si se amesteca.

Se rade cascavalul si se da la cuptor la foc mediu pentru 20 de minute.

 

Suficient pentru: 6 portii.

Timp de pregatire: 10 min

Timp de gatire: 45 min

 

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/melcisori-cu-carne-si-sos-cu-busuioc-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu carne si sos cu busuioc si oregano" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Penne la cuptor cu cu mozzarella si rosii