Curcan la gratar cu cartofi in sos de maioneza

de adasev12 in Curcan, 3 Dec 2011 | 5545 vizualizari

 

nu stiu daca voi folositi gratarul de aragaz, cu cratita, dar mie mi-e tare la indemana, si mereu fac carnita peel, ii place si sotului si merge si rapid....iar gratarul are gust f bun

 

INGREDIENTE

  • pulpa de curcan, cam 600 g , dupa ce indepartati osul

pt marinata:

  • 1 lg iaurt iaurt gras,
  • 2 foi de dafin
  • 2-3 catei de usturoi
  • o lg-ita boia
  • un praf de curry
  • sare, piper
  • 2 lg  ulei extravergin
  • 100 ml vin alb demisec

garnitura:

  • 3-4 cartofi potriviti
  • o mana de  mazare ( eu am folosit  din cutie, gata preparata)
  • 100 ml iaurt gras
  • patrunjel verde tocat
  • un fir de telina cu frunze
  • sare, piper , vegeta
  • maioneza dintr-un ou, 50 ml ulei si jum lg-ita de mustar
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan la gratar cu cartofi in sos de maioneza:

Carnea eu am pus-o la marinat de seara si am lasat pana dimineata.


Marinata am facut-o amestecand toate ingredientele, apoi am pus carnea si am bagat intr-o punga, am amestecat foarte bine si am dat punga la frigider.


A doua zi am pus gratarul cu cratita pe aragaz, am turnat o cana de apa si o lg otet in cratita si am asezat frumos carnea pe gratarul incins. pe care am sters-o putin de excesul de marinata( mai ales de usturoiul de pe ea, fiindca la prajit devine amar...am pus poza si cu gratarul, ca sa va faceti idee despre ce vb, desi cu siguranta multe dintre voi stiti deja, dar in caz ca e cineva care nu cunoaste acest obiect)...


Cat timp s-a facut carnita m-am ocupat de garnitura.


Carnea este gata cam in 20 min, depinde de ce carnita e...sa nu uitati sa intoarceti carnea si pe partea cealalata.


Focul lasati-l la mediu.


Garnitura: cartofii se curata, se taie cubulete mai mari si se fierb in apa sarata , cu o frunza de telina.


Atentie sa nu-i fierbeti foarte tare ca se zdrobesc. dupa ce au fiert se pun intr-o sita si se lasa la racit.


Firul de telina se arunca bineinteles.


Se face maioneza dintr-un galbenus si 50 ml ulei.


Mustarul eu il pun intotdeauna la inceput, ajuta ca maioneza sa nu se taie.


Adaugam la sfarsit si iaurtul, cate o lg-ita pe rand, amestecand usor .


Punem patrunjel verde tocat si la sfarsit adaugam si boabele de mazare( daca nu aveti din conserva, fierbeti-le separat cu un pic de sare). Boabele de mazare se pot pune si direct in farfurie, sa nu se mai amestece in cartofi.


Carnea dupa ce e luata de pe gratar se pune intr-un vas cu capac si se lasa vreo 10 min , apoi se poate servi.


Merge foarte bine cu o salata verde asortata si cu rosii...si bineinteles cu un pahar din vinul demisec cu care ati imbatat carnea.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la gratar cu cartofi in sos de maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mirela0911 1

04.12.2011, 20:29

ce-mi place papica si eu folosesc gratarul

oana_pisicutza16 1

04.12.2011, 21:28

bun si sanatos

adasev12 1

05.12.2011, 00:30

MOTAN, MULTUMESC
mirela, ma bucur
oana...pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Curcan umplut la cuptor